Protest al angajaţilor CSM Suceava

Sindicatul National Sport si Tineret a pichetat, astazi, Ministerul Tineretului si Sportului între orele 10.00 si 12.00, cerând eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sector. Proteste au fost si la nivel local, mai multi angajati ai CSM Suceava iesind azi in fata sediului clubului cu un mesaj prin care solicita modificarea legii salarizarii pentru personalul din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului.

Printre protestatarii prezenti azi in fata sediului CSM s-au aflat antrenorii Vasile Conache (rugby), Constantin Curelar (hochei), Ioan Despa (canotaj), Andrei Bolohan (lupte), Silviu Casandra (atletism) si Anducu Vornicu (box).

Angajatii din Ministerul Tineretului si Sportului au încheiat actiunea de protest de astazi, dupa aproximativ doua ore, acestia obtinând semnarea Contractului Colectiv de Munca si promisiunea ca începând de luna viitoare angajatii vor beneficia de o marire de salariu de 20%. „Am participat la o discutie cu ministrul, cei doi secretari de stat si prin telefon a intrat si doamna Olguta Vasilescu (ministrul Muncii, n.r.), care ne-a asigurat ca vor creste salariile cu 20% începând de luna viitoare, dar sunt doar promisiuni. Cert este ca s-a semnat Contractul Colectiv de Munca, exact cum am cerut noi, pe fiecare divizie din teritoriu din parte. Directiile judetene au cerut sa se rezolve asa cum au considerat dumnealor ca este mai bine, cluburile sportive nationale, de asemenea, CSM-urile, iar pe fiecare parte, noi ne declaram multumiti în urma a ceea ce s-a semnalat în acel CCM„, a declarat, pentru AGERPRES, Ionica Cornel Liviu, sef de serviciu în cadrul Complexului sportiv national Snagov.

El a precizat, însa, ca marirea salariala nu a fost cuprinsa în Contractul Colectiv de Munca. „În primul rând avem de rezolvat inechitatile salariale cu privire la HG nr. 1/2017, care se aplica doar partial, în momentul de fata. Exista situatia în care salariati cu vechime de peste 30 de ani spuneau ca au acelasi salariu net precum un muncitor necalificat, care nu avea vechime mai mare de o zi în munca. Nici la cei cu studii superioare lucrurile nu sunt foarte roz, avem o singura crestere de 10% în 2015, din 2008 pâna în prezent, doar în 2015 a fost o singura crestere, de 10%, deci vorbim de 1.500 si ceva, versus 1.450, deci groso-modo, diferenta de 100 de lei, nici aici lucrurile nu sunt prea roz. Nu este vorba doar de 25% din salariul actual, este vorba de 25% dupa ce salariile vor ajunge la nivelul administratiilor locale sau centrale, deci este un lucru mult mai îmbucurator decât un salariu actual. Asteptam sa se întâmple aceste lucruri, sa le vedem concrete, pe fluturasi, în conturile bancare. Vor creste cu 25% începând cu luna viitoare”, a mai spus Ionica Cornel Liviu.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close