Promisiuni pentru un stadion nou

Constructia unui complex sportiv la intrarea in municipiul Suceava dinspre Falticeni revine in actualitate. Primarul Ion Lungu a anuntat ca a inceput demersurile pentru realizarea acestui proiect.

La sfarsitul lunii iulie, primaria municipiului Suceava a preluat de la Statiunea de Cercetari Agricole o suprafata de 15 hectare, 12 la intrarea in Suceava si 2 in cartierul Itcani.

“Pe cele 12 hectare vom face in perioada urmatoare un studiu de fezabilitate. Asa cum am mai spus, vrem sa realizam acolo un stadion, o sala polivalenta si, posibil, niste bazine de inot. Urmeaza sa facem studiul de fezabilitate, sa facem acet proiect”, a anuntat primarul Ion Lungu

Pentru ridicarea salii polivalente, municipalitatea spera sa obtina fonduri de la Guvern. In ceea ce priveste constructia unui nou stadion, primarul Ion Lungu are in vedere colaborarea cu un potential investitor din mediul privat.

“In cazul salii polivalente este posibil sa primim finantare de la Compania Nationala de Investitii, iar in ceea ce priveste stadionul dorim sa realizam un parteneriat public-privat. In anii trecuti au existat doritori, speram sa isi pastreze intentia. Anul viitor vom cuprinde in bugetul de venituri si cheltuieli al primariei realizarea acestui complex sportiv la intrarea in municipiul Suceava”, a precizat Lungu.

Odata cu finalizarea noii arene sportive, stadionul Areni ar urma sa lase locul unui hotel.

“Dupa ce vom face stadionul nou nu abandonez acea idee ca in locul actualului stadion sa facem un mini World Trade Center. Din pacate, unui municipiu resedinta de judet ca Suceava ii lipseste o locatie semnficiativa unde sa se poata intalni oamenii de afaceri. Sunt proiecte pe o perioada mai indepartata, dar ele incep a se lega in masura in care avem aceasta suprafata de teren”, a conchis primarul Sucevei.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Promisiuni pentru un stadion nou"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*