Proiectul „Biblioteca pentru toţi”

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, împreună cu Fundaţia „Cartea Călătoare”, lansează astăzi, la ora 10:00, în Sala de Artă „Elena Greculesi”, proiectul „Biblioteca pentru toţi”.
Aşa cum ne-a declarat prof. Gabriel Cărăbuş, directorul bibliotecii sucevene, „Fundaţia ‘Cartea Călătoare’ a iniţiat în luna iulie 2007 un proiect pilot care are ca scop producerea şi distribuirea de cărţi audio ‘Daisy’, pentru persoanele cu deficienţe de vedere sau cu dificultăţi de citire, proiect la care aderă, începând de astăzi, şi Biblioteca Bucovinei”.

Proiectul se derulează cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, care cofinanţează activităţile din proiect prin intermediul Democracy Small Grant Program.

Urmând exemplul ţărilor occidentale, biblioteca din Suceava înfiinţează astfel un nou serviciu, respectiv oferirea de carte în formate accesibile persoanelor cu deficienţe de vedere sau de citire, care se va inaugura în cadrul Secţiei de Artă.

În cadrul evenimentului, invitaţii vor asista la demonstraţii practice şi vor audia fragmente din primele cărţi înregistrate.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *