Le-au respins proiectele

Întruniţi miercuri în cadrul unei şedinţe extraordinare, consilierii locali au votat în unanimitate acordarea unui milion de lei din fonduri nerambursabile echipei de fotbal Rapid Suceava. În schimb, proiectele de finanţare depuse de echipa de handbal şi de secţiile clubului CSM Suceava au fost respinse.

Primarul Ion Lungu a precizat că din cele 17 proiecte depuse, au fost declarate câştigătoare doar patru, trei la cultura şi unul la fotbal.

“Opt proiecte au fost la prima prezentare şi nu s-au putut adjudeca. Fotbalul a avut competitori şi a câştigat la prima strigare. Au fost respinse proiectele la handbal şi la CSM Suceava, care sunt instituţii publice şi nu pot fi finanţate de la Primarie prin fonduri nerambursabile. Vom încerca să intrăm în această lună cu un parteneriat de finanţare la handbal şi la CSM. Am aceeaşi dorinţă de a sprijini sportul ca şi acum zece ani, doar că trebuie să o facem în condiţii de legalitate. Îmi pare rău, s-a promis că se modifica Legea sportului, că se va putea face altfel de finanţare, dar nu s-a întâmplat nimic. Trebuie să căutăm soluţii legale, în aşa fel încât să nu mai fim puşi în situaţia de a lua banii înapoi de la cei cărora le-am dat. Să nu se înţeleagă greşit, că acolo se fură bani, este vorba despre cheltuieli eligibile şi cheltuieli neeligibile. Mulţi primari din ţară au ridicat această problemă la nivel naţional, că Legea sportului nu este clara. Când te frigi cu lapte, sufli şi în iaurt”, a declarat Ion Lungu.

Aleşii locali urmează să caute o alţa soluţie de finanţare pentru CSU Suceava şi CSM Suceava în şedinţa ordinară de pe 30 aprilie.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Le-au respins proiectele"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*