Problemele de la Foresta se acutizează

Aflată în moarte clinică din cauza problemelor financiare și a plecării jucătorilor, echipa de fotbal Foresta Suceava a primit încă o lovitură: a fost depunctată de Federația Română de Fotbal și riscă excluderea din campionat. Grupării din Areni i s-au scăzut patru puncte din clasament din cauza litigiului cu fostul antrenor Ionuț Moșteanu.

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a sancționat clubul Foresta Suceava cu o depunctare de patru puncte din cauza litigiului cu fostul antrenor Ionuț Moșteanu.

În decizia pronunțată în sedința de miercuri, 7 februarie, se arată că s-a dispus “sancționarea ACS Foresta Suceava cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 4 puncte pentru perioada 31.12.2023 – 15.01.2024 [i 16.01.2024 – 31.01.2024. Comisia a acordat termen în data de 21.02.2024, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Moșteanu Ionuț Codruț pentru a evita în continuare depunctarea”.

Conflictul dintre Foresta Suceava și Ionuț Moșteanu datează din luna ianuarie a anului 2022, atunci când antrenorul nu a fost lăsat de conducerea clubului din Areni să urce în autocarul cu care echipa a plecat într-un stagiu de pregătire în Croația.

Înlocuit abuziv pe banca tehnică de sârbul Ivan Gvozdenovic, Ionuț Moșteanu a reclamat Foresta la Federația Română de Fotbal, unde a avut câștig de cauză. Astfel, Comisia de Disciplină a decis ca gruparea suceveană să-i plătească integral salariul lui Ionuț Moșteanu, în suma lunară de 10.000 de lei, până la finalul contractului, adică până în iunie 2024.

În urma acestei depunctări, Foresta a coborât pe locul 2 în clasamentul Seriei I a Ligii a III-a, la două puncte în urma noului lider CSM Bacău și la egalitate cu Bucovina Rădăuți.

Clasament Liga a 3-a actualizat
Clasament Liga a 3-a actualizat

Depunctarea reprezintă prima sancțiune aplicată unui club care nu își plătește datoriile. Dacă nu își va rezolva problemele, Foresta va ajunge la cel mai sever tip de penalizare din partea Federației Române de Fotbal, este vorba despre excluderea din campionat.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *