Probleme serioase la CSU

Cu patru etape inainte de finalul sezonului, atmosfera in cadrul echipei locale de handbal nu este deloc linistita. Din cauza lipsei banilor conducerea Universitatii se vede pusa in imposibilitatea de a prelungi contractele mai multor jucatori importanti.

Plecarea lui Florin Dospinescu de la Universitatea ar putea reprezenta inceputul unui exod al handbalistilor suceveni. In mod normal, prelungirea contractelor se realizeaza inaintea returului. Cum insa clubul sucevean nu sta deloc bine cu banii, negocierile din iarna cu jucatorii nu au avut succes.

“Mai multe motive stau la baza nereusitei negocierilor, printre care si lipsa finantarii necesare nivelului la care suntem. Nu putem oferi niste sume de bani care sa concureze cu celelalte oferte pe care le au. Asta pe de o parte, pe de alta parte putem vorbi si de insistenta cu care unii dintre jucatorii nostri au fost abordati. Sunt jucatori importanti, care au participat la jocuri si si-au adus o contributie importanta, insa unde nu putem ajunge ca sume de bani, am incheiat discutia”, a anuntat Petru Ghervan.

Oficialii suceveni mizeaza pentru intarirea lotului pe jucatori liberi de contract. Doar ca in aceste conditii, participarea Universitatii intr-o cupa europeana ar putea deveni doar o amintire.

“Vom dimensiona obiectivele pentru noul sezon in functie de suma de bani de care vom dispune. Astfel, tot ce va insemna handbal de performanta la Suceava, va fi pe o scara ierarhica in functie de bugetul pe care il avem in Liga Nationala. Daca vom avea buget de locurile 10-11, probabil vom lupta pentru a ne clasa acolo. Eu sper totusi ca finantarea sa fie apropiata unui loc de cupa europeana, pentru a forta din nou indeplinirea obiectivului din ultimii ani”, a mai spus managerul Universitatii.

In vara nu mai putin de 8 jucatori isi termina contractele cu Universitatea Suceava. Printre acestia se numara Marius Ignat, Bogdan Pralea, Ioan Tcaciuc si Sergiu Zvanciuc.

foto: Doru Halip

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *