Primăria ar mai da 3 miliarde

Rapid Suceava ar putea să primească mai mulţi bani de la Primărie decât era stabilit iniţial. Primarul Ion Lungu va propune o nouă licitaţie la capitolul fotbal, în care să fie alocate trei miliarde de lei vechi pentru echipele de juniori.

Până în momentul de faţă clubul Rapid a încasat şapte din cele opt miliarde care le-au fost alocate de Primărie. Pentru a suplimenta bugetul Rapidului, primarul Ion Lungu vrea să organizeze o nouă licitaţie la fotbal, de data aceasta la capitolul juniori.

“Am avut discuţii în vederea finanţării fotbalului juvenil şi în perioada următoare voi propune în Consiliul Local o finanţare pe fonduri nerambursabile de circa trei miliarde de lei vechi. Rapidul are cinci echipe de juniori pe care trebuie să le înscrie în campionat. Este unul dintre cluburile care pot participa la licitaţie, iar dacă va câştiga va primi încă trei miliarde. Pe lângă miliardul pe care trebuie să îl mai dăm în acest an, ar strânge 4 miliarde. Cu ce mai pun ei, sperăm să fie bani pentru turul de campionat. Nu este simplu. Le-am spus clar că trebuie să se menţină în Liga a II-a cu bani puţini pentru că este o criză financiară la nivelul întregului fotbal românesc”, a anunţat primarul municipiului Suceava.

În ceea ce priveşte handbalul, primarul Ion Lungu speră ca Universitatea să primească finanţare şi din alte surse. De la începutul anului şi până acum, “studenţii” au încasat nouă miliarde de la Primărie.

“Am participat luni la şedinţa Consiliului de Administraţie al echipei de handbal. Primăria a virat până acum 9 miliarde din cele 11,6 miliarde cuprinse în buget pentru acest an. Am convenit să facem un efort financiar mai mare, până cei de la Universitatea vor găsi şi alte surse de finanţare, de la Consiliul Judetean sau din sectorul privat. Această echipă reprezintă întreg judeţul Suceava şi trebuie găsiţi sponsori şi din afara municipiului”, a spus Ion Lungu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Primăria ar mai da 3 miliarde"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*