Primii bani ajung în aprilie

Cluburile sportive din municipiul Suceava mai au de aşteptat până să primească bani de la Primărie. Ion Lungu a anunţat că prima tranşă din fondurile nerambursabile destinate sportului ar putea fi achitată, cel mai devreme, la începutul lunii aprile.

Primarul municipiului Suceava a mărturisit că, deşi a avut câteva runde de consultări cu consilierii locali, nu s-a ajuns încă la un consens total în ceea ce priveşte împărţirea banilor. Ion Lungu speră ca proiectul său de finanţare a sportului în anul 2014 să fie aprobat în cadrul şedinţei Consiliului Local, programată pe 27 februarie.

„Aşa cum am mai spus, voi propune câte 10 miliarde la handbal şi fotbal şi 5 miliarde la celelalte sporturi. Pentru activităţile sportive deja este târziu. Noi trebuie să publicăm această listă a finanţărilor nerambursabile în Monitorul Oficial, trebuie să treacă două săptămâni, apoi trebuie să se depună proiectele, să se facă adjudecarea. Deja este târziu şi sunt presiuni de la fotbal, de la handbal, unde n-am găsit încă soluţia corectă. Aşteptăm o modificare la nivelul Legii Educaţiei şi Sportului, s-au făcut demersuri în acest sens, domnul rector Popa a fost la Bucureşti. Noi vom aproba suma destinată handbalului şi vom găsi soluţia corectă şi legală de finanţare”, a declarat Ion Lungu, care a precizat că primii bani nu se pot da mai repede de 1 aprilie.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

3 Comentarii

  1. VRAJEALA DE 2 LEI LUNGULE , MAI DA SI BAIETILOR DE LA RUGBY SAU LUPTE CA ISI RUP OASELE ACOLO , ANUL TRECUT BAIETII AU JUCAT PE DEGEABA ,DIN PLACERE ,DAR PACAT CA SAU LASAT MULTI !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *