Primele restanţe achitate

Handbalistii suceveni si-au primit o parte din restantele salariale. Anuntul a fost facut de Petru Ghervan, care a precizat ca in conturile clubului Universitatea a intrat intreaga suma de 90.000 de lei promisa de Consiliul Judetean inca din luna decembrie, acesti bani urmand sa acopere datoriile pe o luna de zile.

Acel contract a fost onorat in cele din urma in trei transe. Jucatorii au primit o parte din bani. Din pacate, acea suma de 90.000 de lei nu a putut ajunge mai devreme in contul nostru din motive tehnice. Speram sa ne putem onora in continuare obligatiile fata de jucatori pentru a-i putea mobiliza mai temeinic”, a precizat Petru Ghervan. Conform managerului sucevean, restul datoriilor catre jucatori vor fi esalonate in functie de bugetul pe care CS Universitatea il va avea la dispozitie in acest an.

La inceputul lunii decembrie, am propus jucatorilor o varianta de recuperare a acestor datorii acumulate in ultimii trei ani, perioada in care rezultatele au fost superioare finantarii. Varianta era sa se raporteze datoriile cu conditia sa platim doua salariile, pe lunile noiembrie si decembrie. S-a onorat o parte din acea promisiune, iar in functie de ce buget vom avea la dispozitie in 2013, vor reesalona datoriile pentru toti jucatori, indiferent daca vor mai fi sau nu la noi”, a mai spus Ghervan.

Oficialul “studentilor” a admis ca este posibil ca unii jucatori sa nu accepte noile conditii financiare, motiv pentru care Universitatea risca sa desparta de cateva nume din actualul lot, in fruntea listei fiind basarabeanul Andrii Starikov, care a amenintat conducerea clubului cu plecarea in cazul in care nu-i vor fi achitate restantele. “Vom plati niste salarii dimensionate la posibilitatile financiare pe care le avem. Este posibil ca unii dintre jucatori sa nu accepte un salariu mai mic. Aici lucrurile nu mai sunt sub controlul clubului, depinde si de fiecare jucator in parte daca ramane sau nu”, a conchis Ghervan.

Recent, plafonul total pentru salarii a fost coborat la suma de 130.000 de lei pe luna. In conditiile in care, Primaria a promis in 2013 o finantare de 1 milion de lei, iar dinspre Consiliul Judetean vin semnale ca nu vor ajunge mai mult de 500.000 de lei, cu un buget de 1,5 milioane de lei, CS Universitatea va dispune in acest an doar de bani pentru salarii. Si asta deocamdata, doar la nivel de promisiune din partea autoritatilor.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Primele restanţe achitate"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*