Primarul vrea fuziune

Fuziunea dintre cele doua echipe locale de fotbal Rapid Suceava si Sporting Suceava a redevenit un subiect de actualitate. Tema a fost readusa in discutie chiar de primarul Ion Lungu, care este de parere ca patronii celor doua grupari sucevene ar face bine sa renunte la orgolile personale, iar din toamna sa-si uneasca fortele in sustinerea unui singur club, in cadrul caruia sa se regaseasca o echipa de Liga a II-a si un satelit in Liga a III-a. “Trebuie unite fortele si facuta o singura echipa. Pe langa lipsa finantarii, sunt orgolii mari in lumea fotbalistica suceveana. Eu cred ca aceste orgolii trebuie lasate deoparte, fiecare vrea sa aiba echipa lui, jucaria lui. Trebuie sa ne unim fortele, sa facem o singura echipa, o echipa in Liga a II-a cu un satelit in Liga a III-a”, a declarat primarul Ion Lungu.

Edilul-sef al municipiului Suceava are semnale ca exista destui oameni de afaceri care ar dori sa investeasca in fotbalul local incepand din sezonul viitor. “Am cateva semnale ca vor veni cativa oameni de afaceri pentru a face o noua constructie in fotbalul sucevean incepand cu sezonul 2013/2014. Constructia ar urma sa se faca in jurul acestui loc de Liga a II-a”, a mai precizat Ion Lungu, care considera ca cel mai potrivit nume pentru noua echipa locala de fotbal ar fi Cetatea. “Eu vreau sa schimb numele, dar ei au obtinut o finantare de la Primarie pe Rapid, iar in masura in care schimbam numele nu stiu daca mai pot obtine acea finantare. Sunt chestiuni legate de partea de legalitate. Eu cred ca cel mai bun si reprezentativ nume pentru noi era Cetatea Suceava”, a conchis Lungu.

Echipa locala de fotbal a evoluat sub numele de Cetatea din 2004 pana in primavara lui 2010, cand a sucombat din cauza prostului management al conducerii clubului.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

12 Comentarii

  1. Se vrea echipa,foarte bine:dar intrebarea e pe ce stadion vom juca,ca ARENIUL,prin grija conducatorilor iubiti,sta sa se prabuseasca.Daca intran in liga 1,meciurile de acasa le jucam la Bostanari…

  2. ce legatura are cetatea sau stefan cel mare cu fotbalul? ce gindire de primar ridicol? mai bine puneti i numele de lungu(sau din toate cea mai lunga)

    suceava!

  3. FC FORESTA SUCEAVA … echipa lui hutu se numea NORD CLUB FORSTA SUCEAVA…CEL MAI BUN NUME : FC FORESTA SUCEAVA culorile galben verzi… ar trezi foarte multe amintiri publicului si altfel ar arata stadionul plin

  4. CSM SUCEAVA si culorile alb albastru ca in vremurile de demult cand stateau specatorii si prin copaci in parc. Bafta !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *