Primăria a pregătit 4 milioane de lei pentru sport

Ion Lungu

Primăria si Consiliul Local Suceava au alocat în acest an un buget record, de aproape 4 milioane de lei, pentru finanțarea activităților sportive. Cei mai mulți bani vor fi virați la handbal și fotbal – câte 1,5 milioane de lei, în timp ce secțiile Clubului Sportiv Municipal Suceava vor împărți suma de 670.000 de lei.

Dacă se va menține în prima divizie, echipa locală de handbal, CSU Suceava, urmează să primească 1,5 milioane de lei. Aceeași sumă este pregătită și pentru echipa de fotbal Foresta, în încercarea de a ataca promovarea în sezonul următor. Pentru CSM Suceava Municipalitatea a pregătit 670.000 de lei. Din aceasta sumă, 300.000 de lei sunt pentru rugby, 100.000 de lei pentru volei și 60.000 de lei pentru canotaj. Potrivit primarului Ion Lungu, bugetul pentru 2019 urmează să fie aprobat în ședința Consiliului Local programată joi, de la ora 10:00, iar primii bani vor intra în conturile cluburilor sportive la începutul lunii viitoare.

“La CSM Suceava este o problemă. Noi am dat o hotărâre de Consiliu Local pentru preluarea clubului de către Primarie, dar din august 2018 nu s-a mai întâmplat nimic. Baza sportivă de acolo este într-o stare de degradare foarte mare, vrem să-i ajutăm, dar n-avem baza legală. Susținem și în acest an toate ramurile sportive. Toți vor bani, toți au început campionatul, dar cel mai repede putem să le dăm primii bani în jurul datei de 1 mai”, a anunțat primarul Ion Lungu.

În anii precedenți, fondurile totale alocate de Primăria și Consiliul Local Suceava pentru finanțarea cluburilor CSU Suceava, Foresta și CSM Suceava au fost în jur de 2,5 milioane de lei.

COMENTARII:

3 Comentarii la "Primăria a pregătit 4 milioane de lei pentru sport"

  1. NU CUMVA ANUNTUL TREBUIA PUBLICAT CU 2 ZILE MAI DEVREME ADICA PE 1 APRILIE / CRED CA ERA MAI APROAPE DE REALITATE .

  2. Cat sportul va fi evidientiat, vor creste si ceilialti parametri economici!
    Certitudinea?
    Cercetatorii in domenii similare.

  3. Cale mai mari bugete au fost la liga 3 în anii de promovare…coincidență sau nu au căzut în anii electorali. Propun să rămânem în liga 3 ca urmeaza prezidențiale si generale. Deci, evitarea promovării poate fi un obiectiv SMART. 😉 Succes în anul competițional următor!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*