Primăria poate plăti salariile sportivilor

Jucătorii divizionarei secunde Rapid CFR, dar şi handbaliştii de la CSU Suceava, au motive să spere la vremuri mai bune. Primarul Ion Lungu a anunţat miercuri că, datorită unor modificări legislative, fondurile nerambursabile către sport vor putea fi acordate mai uşor.

În urma mai multor modificări ale Legii 69/2000 propuse de ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, începând din acest an se va putea finanţa din fonduri nerambursabile şi cheltuielile de natură salarială.

„Aveam mari probleme şi chiar au fost blocaje cu justificarea sumelor date de Primărie la sport pe fonduri nerambursabile. Legea de finanţare a sportului s-a modificat, astfel că la cheltuieli eligibile vor intra şi cheltuielile cu salariile. Deşi am avut multe discuţii pe la Ministerul de Finanţe şi Ministerul Tineretului şi Sportului, nimeni nu ne-a spus despre plafon. În aceste condiţii, am stabilit noi să punem un plafon la nivelul salariului mediu brut pe economie, care astăzi este 2.415 lei. Ca atare, le va veni mai uşor celor care primesc finanţări nerambursabile pe sport să justifice la Primărie aceşti bani. Sper ca odată cu aprobarea acestui proiect de hotărâre în Consiliul Local să putem da mai rapid bani pentru finanţarea sportului. Aici ne referim în mod deosebit la echipa de fotbal Rapid şi la echipa de handbal a Universităţii”, a anunţat Ion Lungu.

Primarul Sucevei nu a uitat de meciul pe care Rapid îl va disputa în şaisprezecimile Cupei României, cu FC Braşov, şi a anunţat că le ţine pumnii “ceferiştilor”.

“Doresc mult succes echipei Rapid în meciul de astăzi! Voi vedea meciul din birou, şi sper sa fie o victorie”, a spus Lungu.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *