Primăria avertizeză școlile cu terenurile închise

terenuri-sport-suceava

Petiția lansată de site-ul de sport GazetaSV.ro pentru deschiderea terenurilor de sport ale școlilor și liceelor a ajuns și în atenția deliberativului local. Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a transmis miercuri conducerilor unităților de învățământ ca ar putea să aibă de suferit dacă nu manifestă deschidere fața de acest subiect.

Lucian Harșovschi a reamintit că exista o hotărare de Consiliu Local, din 30 aprilie 2014, prin care se solicită tuturor școlilor și liceelor din municipiul Suceava să pună la dispoziție terenurile de sport sucevenilor. Viceprimarul Sucevei susține că unitățile de învățământ care refuză acest lucru riscă chiar să nu mai poată administra terenurile.

Lucian Harsovschi

„Îmbucurător este faptul că avem deschidere din partea unor conduceri ale școlilor. În schimb, alții nu reușesc să facă acest lucru sau nu doresc. Le transmit clar conducerilor și consiliilor de administrație ale acestor școli că vom merge până la a gândi altfel repartizarea sumelor la rectificări sau chiar la începutul anului. Noi anul trecut am transmis un semnal. Am dat terenurile noastre de sport, pentru că aparțin sucevenilor, în administrare acestor școli doar pe un an de zile, nu ca până acum, când se făcea pe zece ani. La sfârșitul anului expiră acest termen de dare în administrare a terenurilor și vom analiza, de la caz la caz, pe care le vom lua noi la Primărie și care rămân la școli. Acest lucru se face prin hotărâre de Consiliu Local și mă tem că unii vor ajunge în situația în care, când vor alerga să aducă elevi, să le spună că nu pot să le pună la dispoziție un teren de sport pentru că de gestionarea sa se ocupă Primăria. Mesajul Primăriei pentru Consiliile de Administrație ale școlilor este clar: să deschidă terenurile pe timpul vacanțelor și după orele școlare pentru suceveni! Dacă sunt regulamente de elaborat vor fi elaborate, în așa fel încât sucevenii să aibă unde să bată mingea. Daca va fi nevoie, Primăria Suceava va asigura fonduri pentru ca școlile să poată asigura paza pe timpul în care terenurile sunt deschise”, a anunțat Lucian Harșovschi.

Site-ul de sport GazetaSV.ro a lansat săptămâna trecută o petiție pentru deschiderea terenurilor de sport ale școlilor și liceelor. Inițiatorii proiectului solicită în primul rând stabilirea unui program privind accesul pe terenurile de sport și afișarea acestuia la intrarea în incinta unităților de învățământ. Vă invităm să vă alăturați demersului nostru semnând formularul de mai jos sau accesând linkul http://petitieonline.com/sportul-nu-are-vacanta.

GazetaSV.ro, membru al Asociatiei Dakay 2006, a inițiat această campanie în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizica şi Sport din Suceava, Asociația Județeană de Fotbal Suceava, Federația Română Sportul pentru ToțiACS Phoenix Suceava și Rai Caffe.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Primăria avertizeză școlile cu terenurile închise"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*