Prima medalie după 4 ani

Clubul local de box CSM Florconstruct Suceava se poate lauda cu prima medalie nationala in competitiile pentru seniori dupa o seceta de aproape patru ani. Cel care a spart ghinionul este Ionut Vornicu, care s-a calificat in semifinalele Cupei Romaniei de seniori, competitie ce are loc in aceste zile in Sala Polivalenta din Iasi.

Ionut Vornicu (21 ani – foto) si-a asigurat medalia de bronz la categoria 56 de kilograme, dupa ce adversarul pe care trebuia sa-l intalneasca in sferturi s-a retras din competitie dupa tragerea la sorti. “Adversarul a abandonat dupa ce a vazut cu cine trebuie sa boxeze. Ionut il mai facuse knock-out in acest an la un sparring-partner la Onesti si acest lucru l-a determinat sa se retraga. Sigur ca am avut avantajul ca au fost inscrisi putini sportivi la aceasta categorie, dar pana la urma avem deja asigurata o medalie nationala, prima in competitiile de seniori dupa patru ani”, a spus antrenorul sucevean Anducu Vornicu.

Cu medalia de bronz asigurata, Ionut Vornicu va lupta, maine seara, pentru calificarea in finala categoriei 56 de kilograme cu un sportiv legitimat la Steaua.

Celalalt sucevean prezent la Cupa Romaniei, Ionut Nechita (18 ani), urma sa-l intalneasca diseara pe dinamovistul Nicusor Tabla, la categoria 69 de kilograme.

Pentru sprijinul acordat elevilor sai in vederea participarii la competitia de la Iasi, antrenorul Anducu Vornicu a tinut sa multumeasca conducerii clubului CSM Suceava si omului de afaceri Vasile Florea.

In alta ordine de idei, clubul CSM Suceava facut o achizitie de marca. A obtinut recent transferul falticeneanului Lucian Atanasoaie, un sportiv deja consacrat in boxul romanesc. “Clubul de box de la Nicu Gane nu mai este activ si ma bucur ca Lucian a ales sa vina sa se pregateasca alaturi de noi. Va boxa pentru CSM Suceava pe viitor. Pacat ca nu a putut participa la Cupa Romaniei din cauza unei bronsite”, a declarat antrenorul Anducu Vornicu, care a precizat ca un mare merit in transferul lui Atanasoaie la CSM Suceava il are avocatul Mihai Stefanoaia.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Prima medalie după 4 ani"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*