Prima acţiune „Lets bike it!”

Sucevenii pasionati de mersul pe bicicleta au putut lua parte ieri la actiunea “Let’s bike it!”, un proiect national sustinut pe plan local de Asociatia judeteana “Sportul pentru toti” si Clubul Eco Montan “Origini Verzi” Suceava. Evenimentul s-a adresat tuturor celor care cred intr-o Romanie mai curata si care s-a materializat prin identificarea mormanelor de gunoi, caracterizarea acestora si transmiterea coordonatelor geografice in vederea realizarii unei harti digitale cu punctele respective.

Prima actiune a reunit la Suceava un numar de 15 participanti, care si-au dat intalnire ieri dimineata, in cartierul Zamca, langa magazinul La Pedale. Dupa un scurt instructaj, grupul de ciclisti a pedalat pe traseul Suceava – Mitocul Dragomirnei – Patrauti si retur, pe distanta totala de circa 50 de kilometri.

Am avut parte de toate: padure, umbra, aer curat, un traseu accesibil tuturor, apa pentru rehidratare de la fantini, localnici care ne-au privit cu admiratie, sportivi bine pregatiti dar si incepatori. Ca sa nu mai spunem de cateva mici accidentari si julituri. Singurul lucru care a lipsit, spre bucuria si aprecierea noastra a fost gunoiul. Cu exceptia catorva sticle de plastic traseul a fost impecabil de curat. Felicitari celor care intretin aceasta padure”, au remarcat organizatorii actiunii, dupa prima tura data prin imprejurimile Sucevei.

Acestia au anuntat ca evenimentul de sambata reprizinta doar inceputului proiectului “Let’s bike it!” la Suceava, in saptamanile viitoare urmand sa se desfasoare actiuni de indentificare a mormanelor de gunoi din zona localitatilor Ipotesti, Patrauti, Adancata, Siminicea, Dolhasca, Ciocanesti si Siret.

“Let’s bike it!” este parte a proiectului “Let’s Do It, Romania!”, care va culmina pe 24 septembrie, cand se va organiza Ziua de Curatenie Nationala, ocazie cu care initiatorii actiunii si-au propus sa mobilizeze cât mai multi români pentru a curata mormanele de gunoi din arealele naturale ale tarii.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Prima acţiune „Lets bike it!”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*