Premiile CSM Suceava | Cosmin Pascari, desemnat cel mai bun sportiv al anului

Clubul Sportiv Municipal Suceava si-a premiat cei mai buni sportivi ai anului 2017. Oficiata de catre directorii Vasile Baitan si Valerica Gherasim, festivitatea de premiere de miercuri i-a avut in prim plan pe sportivii de la sectia de canotaj. In total, sportivii legitimati la CSM Suceava au strans in 2017 un numar de 147 de medalii la competitiile nationale si internationale.

Pentru al patrulea an consecutiv, cel mai valoros sportiv al clubului din Areni a fost desemnat canotorul Cosmin Pascari. In varsta de doar 19 ani, Cosmin se poate lauda in 2017 cu titlurile de campion mondial si european de tineret si cu doua medalii cucerite la nationalele de seniori.  “A fost un an greu pentru mine, mai ales ca am trecut de la juniori direct la seniori. A fost un an cu multa munca, a trebuit sa lucrez cu un antrenor nou la lotul national de senior, dar colegii mai mari m-au ajutat sa ma integrez repede. Sper sa o tin tot asa, sa fiu sanatos, iar anul viitor vreau o medalie la Campionatul Mondial de seniori”, a precizat Cosmin Pascari, care, in ciuda ofertelor de la alte cluburi, vrea sa ramana la CSM Suceava.

Cu sase sportivi pe primele zece locuri ale topului intocmit de CSM Suceava si un total de 52 de medalii cucerite, antrenorul Ioan Despa considera ca anul 2017 a fost unul peste asteptari din punct de vedere al performantelor obtinute de sectia de canotaj. “Rezultatele din acest an au fost foarte bune. E un record de medalii greu de egalat pentru sectia de canotaj. Sunt foarte multumit, mai ales Pascari a devenit campion mondial si a fost inclus in lotul olimpic. Este foarte greu sa pastrezi un asemenea sportiv la Suceava, dar Cosmin mi-a spus ca mai sta cel putin un an la CSM pentru a ridica acest club, chiar daca are si alte oferte. Asta mi-a placut. Din acest motiv incercam sa-l sustinem cu totii, iar pe aceasta cale vreau sa multumesc Primariei si Consiliului Local. Fara sprijinul lor nu-l puteam tine pe Cosmin la CSM Suceava”, a spus antrenorul Ioan Despa.

Cosmin Pascari a fost secondat in ierarhia realizata de CSM Suceava de alti doi sportivi de la sectia de canotaj, este vorba de Larisa Rosu si Elena Danut. Pe urmatoarele pozitii s-au clasat in ordine: Dumitru Ciobaca (canotaj), Andreea Doroftei (atletism), Florin Artenie (canotaj), Florin Anton (canotaj), Andrei Gafita (atletism) si Adrian Agache (lupte), Andrei Danila (tir cu arcul) si Dumitru Vicol (box), Adrian Varvaroi (rugby) si Alexandru Orest Rata (volei).

Festivitatea de miercuri nu i-a ocolit nici pe antrenorii care au pus umarul la performantele sportivilor, este vorba Cristina Casandra (atletism), Elena Tampau (atletism), Silviu Casandra (atletism), Radu Mihalescu (atletism), Anducu Vornicu (box), Ioan Despa (canotaj), Daniel Ciubotaru (lupte), Constantin Curelar (hochei), Marius Coltuneac (rugby), Vasile Conache (rugby), Stefan Buiucliu (tir sportiv), Andrei Bolohan (lupte), Tudor Orasanu (volei), Roza Denes (tir cu arcul) si Brandusa Varareanu (sambo).

Baitan: “Calul care trage, tot ala ia bataie sa scoata rezultate”

A fost un an in care am incercat sa facem performanta in ciuda conditiile economice in care tot sportul romanesc isi desfasoara activitatea. Chiar si asa a fost un an foarte bun. Speram ca anul viitor va fi un an mai bun. Stiti cum e!? Calul care trage, tot ala ia bataie sa scoata rezultate”, a spus directorul clubului CSM Suceava, Vasilica Baitan.

Valerica Gherasim: “Suntem un club mic, dar cu reusite mari”

Si directorul-adjunct Valerica Gherasim, considera ca 2017 a fost un an extraordinar din punct de vedere al rezultatelor obtinute de sportivii de la CSM Suceava. “Suntem un club mic, dar cu reusite mari. Consider ca rezultatele au fost extraordinar de bune, tinand cont ca am avut sportivi la toate competitiile internationale: Campionate Balcanice, Europene si Mondiale. Tin sa multumesc domnilor antrenori pentru munca depusa, pentru rabdarea avuta, iar sportivilor le doresc sa ne reprezinte clubul pe cele mai inainte culmi, la competitiile internationale. Ne asteapta un an mai greu in fata, dar rezultatele ne obliga sa ramanem macar pe aceiasi linie”, a precizat directorul-adjunct al CSM-ului, Valerica Gherasim.

Directorul DJTS vrea un sprijin mai consistent din partea autoritatilor

Prezent la festivitatea de premiere de miercuri, directorul DJTS Suceava, Petrica Enache, vrea un sprijin mai consistent din partea autoritatilor locale, mai ales ca legea le permite acum sa acorde pentru sport pana la 5% din buget. “Clubul Sportiv Municipal Suceava este printre putinele institutii din judet care are rezultate la nivel mondial. Cu resurse putine, am reusit foarte multe. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar autoritatile locale si judetene ar trebui sa-si indrepte mai mult fata catre sport. Este posibil, in limita aceia de 5%”, a adaugat directorul DJTS, Petrica Enache.

La randul sau, directorul CSU Suceava, Sorin Rata, spune ca tinta finala a cluburilor locale este o medalie la Olimpiada din 2020. “Clubul Sportiv Universitar si CSM Suceava nu sunt cluburi rivale. Sunt cluburi care pot colabora in continuare pentru a aduce medalii la Suceava. Si nu numai medalii nationale. Visul nostru este sa avem o medalii la Jocurile Mondiale Universitare si la Jocurile Olimpice”, a conchis Sorin Rata.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *