Premiile CSM 2014

Clubul Sportiv Municipal Suceava si-a premiat astazi cei mai buni sportivi din anul competitional 2014. Organizata intr-un cadru restrans in sala complexului Areni, in prezenta directorilor Vasilica Baitan si Valerica Gherasim, a viceprimarului Ovidiu Doroftei si a presedintelui Asociatiei Judetene “Sportul pentru toti”, Mihai Androhovici, festivitatea de premiere l-a avut in prim-plan pe Cosmin Pascari.

Multiplu medaliat la concursurile internationale si participant la Jocurile Olimpice de Tineret din China, canotorul in varsta de 16 ani a obtinut in premiera titlul de “cel mai bun sportiv” de la CSM Suceava. Pe locul secund in topul sportivilor de la CSM cu cele mai prestigioase rezultate in acest an s-a clasat atleta Cristina Casandra, dubla medaliata la Campionatele Balcanice si participanta la Campionatul European de la Zurich. Urmatoarele pozitii, la mare distanta de puncte, i-au revenit canotorului Valentin Porcos, atletei Andreea Doroftei si canotoarei Geanina Beleaga. Atletii Andrei Gafita si Ioana Agapi s-au clasat pe locul 6, respectiv 7, in vreme ce Mirko Kostash (tir cu arcul) a ocupat pozitia a 8-a. Urmatorul loc a fost ocupat de canotorul Simion Mutu, topul fiind incheiat de un alt canotor, Constantin Staut.

premii premiere csm baitan doroftei pascari cosmin

Cosmin Pascari, cel mai bun sportiv de la CSM Suceava in anul 2014, are planuri mari de viitor. Vrea sa devina campion mondial la canotaj in 2015. “Sunt multumit de rezultatele obtinute in acest an. Am sa incerc sa ies campion mondial in 2015. Astept cu nerabdare Campionatele Mondiale din Brazilia. Imi doresc sa fiu cat mai multi ani in topul celor mai buni sportivi de la CSM Suceava. Important este sa fiu sanatos”, a declarat Cosmin Pascari, campion national, vicecampion mondial si medaliat cu argint la Europenele din 2014.

Aflat la finalul unui sezon competitional cu 129 de medalii cucerite de CSM Suceava, cu 40 mai multe decat anul trecut, directorul Vasilica Baitan a salutat rezultate meritorii obtinute de sportivii legitimati la clubul din Areni. “Din punct de vedere economic, nu a fost un an grozav. Daca nu aveau sustinerea Consiliului Local nu ne puteam desfasura activitatea, mai ales la nivelul sporturilor de echipa. Am terminat insa un an cu rezultate mai bune decat in 2013, iar aceste rezultate se datoreaza antrenorilor care au reusit sa-si motiveze sportivii. Daca nu se face insa o politica la nivel national de sustinere a sportului, nu stiu daca vom mai avea sportivi la urmatoarele olimpiade. Acesta este si cel mai frumos vis al nostru, de a avea un sportiv la Olimpiada de la Rio, iar CSM Suceava are cativa sportivi care promit”, a declarat directorul CSM Suceava, Vasilica Baitan.

Directorul-adjunct Valerica Gherasim a tinut sa multumeasca sportivilor si colectivului de antrenori: “Vreau sa multumesc antrenorilor si sportivilor care au adus aceste rezultate clubului. Imi doresc sa aveam aceleiasi performante in continuare, iar autoritatile sa fie mai aproape de sportul sucevean”.

 premii premiere csm baitan valerica

Prezent la festivitate de premiere de astazi, viceprimarul Ovidiu Doroftei a sublinat efortul facut de municipalitatea suceveana in 2014, care a sustinut financiar CSM Suceava cu 400.000 de lei, cu 120.000 de lei mai mult decat suma venita de la Ministerul Tineretului si Sportului. Dintre cele zece sectii ale clubului CSM Suceava, cele mai multe medalii au fost aduse de sectia de atletism (38), urmata de tir sportiv (29), canotaj (27), box (8), lupte (6), tir cu arcul (4), sambo (2).

15 din totalul de 129 de medalii au fost cucerite la competitiile internationale.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Premiile CSM 2014"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*