Premiile Asociației Județene de Natație pentru 2015

Asociația Județeană de Natație a premiat ieri cei mai buni înotători ai județului Suceava în anul 2015. Desfășurată la sediul Direcției Județene pentru Tineret și Sport, în prezența directorului Cristinel Bărculescu și a profesorului Cezar Moscaliuc, festivitatea de premiere de ieri a avut-o în prim-plan pe sportiva Diana Lissov.

Cvadruplă campioană națională și participantă la Jocurile Balcanice pentru juniori, sportiva în vârstă de 15 ani de la CSȘ3 Suceava s-a clasat pe primul loc într-un clasament al celor mai buni înotători din județul Suceava în anul 2015. Locul secund în topul Asociației Județene de Natație a fost ocupat de Teodor Marchitan (16 ani), care s-a putut lăuda anul trecut cu nu mai puțin de cinci titluri naționale. Podiumul a fost completat de Șerban Cotos. În vârstă de doar 13 ani, înotătorul originar din Rădăuți a cucerit anul trecut trei titluri naționale la cadeți, stabilind totodată și șase recorduri naționale în bazin scurt.

Topul complet al celor mai buni înotători din județ în anul 2015:

1. Diana Lissov
2. Teodor Marchitan
3. Șerban Cotos
4. Antonia Nițu și Călin Moscaliuc
5. Ana Blanaru
6. Delia Ostafie
7. Claudiu Timofte și Călin Stafie
8. Mircea Nistor, Sebastian Croitor, Vlad Brandis și Ioana Năstacă
9. Daria Lucan, Alexandru Mateiciuc, Ioan Onesim și Ioana Ursu
10. Victor Turluianu, Mario Diaconescu și Ionuț Socoliuc.

Alți opt sportivi au fost premiați separat de Asociația Județeană de Natație, este vorba de Maria Verciuc și Andra Socoliuc (ambele de la CSȘ3 Suceava), Aurora Chițac și Daniel Corbu (amândoi de la CS Gura Humorului), Sofia Matei și Luca Crâșmariu (ambii de Aqua Fălticeni), Teodor Fotciuc și Mihail Ciubotaru (amândoi de la CSU Suceava). Nu au fost uitați nici colaboratorii care au ajutat la dezvoltarea înotului sucevean în ultimul an: Sorin Rață, Elena Rață, Anca Sasu, Gabriel Pânzaru, Andrei Pinticanu, Luis Lăcătuș, Cristinel Bărculescu, Florin Cotos, Geanina Lissov, Costi Nistor, Daniela Burac, Bogdan Drișcu, Adrian Prisăcăruță și Cezar Moscaliuc, toți primind câte o diplomă de excelență la festivitate de premiere de ieri.

La final, Cezar Moscaliuc i-a felicitat pe sportivi și și-a manifestat speranța că înotul sucevean va avea un reprezentat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din anul 2020.

“Mulțumim tuturor acelora care s-au implicat în activitatea de natație din județ. Mă bucur să văd că, de la an la an, numărul de cluburi și de sportivi crește. Sper ca Suceava să ajungă din nou acolo unde i-a fost locul. Pe vremea când înotam eu și colegii mei care astăzi au devenit antrenori, Suceava a fost cel mai bun club din țară. Pentru o perioadă de timp, chiar cel mai bun. Asta înseamnă că aici sunt talente, copii deosebițI, care sperăm să ajungă mai sus decât am ajuns noi vreodată. Aș vrea să-i felicit pe sportivi pentru că în fiecare dimineață, la ora 6.00 sunt la bazin, indiferent dacă este iarnă sau vară. Am muncit împreună și mă bucur foarte tare pentru rezultatele obținute de acești copii. Sperăm ca în 2016 să ajungem și mai departe, iar la cealaltă Olimpiadă să ne putem lăuda că avem sportivi care și-au îndeplinit baremul de participare”, a spus Cezar Moscaliuc.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *