Preferă o fuziune Rapid-Sporting

Fuziunea dintre Rapid şi Sporting reprezintă cea mai bună soluţie pentru revigorarea fotbalului sucevean. Aceasta este părerea actualului tehnician al “ceferiştilor”, Ioan Radu.

Vehiculata inca din pauza de iarna, o asociere intre cele doua echipe de seniori ale Sucevei, Rapid si Sporting, este privita cu ochi buni de catre Ioan Radu. Acesta atentioneaza ca urmatorul sezon al Ligii a III-a va fi foarte greu si doar unindu-si fortele sucevenii ar putea spera la performanta.

“Eu mi-as dori ca Sportingul sa promoveze ca sa incununeze eforturile celor de acolo. Problema, insa, este ce face mai departe. Se dilueaza eforturile financiare spre doua echipe, nu se poate face nicio echipa buna si, daca la anul vor retrograda sase echipe, nu ar fi mare mirarea ca niciuna dintre cele doua formatii sucevene sa nu mai fie in Liga a III-a. Cel mai bine ar fi sa se uneasca eforturile pentru a se face o singura echipa buna care sa reprezinte orasul si care sa atace performanta. Nu s-ar mai risipi astfel efortul in doua tabere, care 100% vor fi rivale pentru ca asa se intampla oriunde sunt doua echipe apropiate”, este de parere antrenorul Rapidului.

Cat priveste sansele Sportingului la barajul de promovare, Ioan Radu a evitat sa dea un pronostic: “Barajul este o loterie pentru ca se intalnesc doua echipe care au activat in campionate diferite ca valoare. Totul se rezuma la un meci, unde se poate intampla orice. De cele mai multe ori valoarea isi spune cuvantul, dar in asemenea situatii nu promoveaza intotdeauna cea mai buna echipa.”

Intrebat daca ar putea face performanta cu lotul Sportingului, Ioan Radu s-a aratat pesimist.

“Chiar daca este Liga a III-a, din punctul meu de vedere, nu se poate face performanta fara efort fizic si fara o implicare 100%. Unii jucatori de la Sporting au ajuns la o anumita varsta, la care au un job si joaca si fotbal. Ei bine, la Liga a IV-a merge, da la Liga a III-a nu mai merge”, a conchis Radu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Preferă o fuziune Rapid-Sporting"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*