Potaissa – CSU: 31-27

Universitatea a pierdut contactul cu cvartetul fruntas al Ligii Nationale, dupa ce a cedat astazi, pe terenul principalei contracandidate la locul 4, Potaissa Turda, cu scorul de 27-31, intr-o partida din etapa a 13-a.

Trupa antrenata de Razvan Bernicu a inceput mai bine intalnirea, iar dupa primele sase minute de la start conducea la doua goluri, dupa ce Chirut a transformat o aruncare de la 7 metri pentru scorul de 4-2. Gazdele au restabilit insa prompt egalitatea pe contraatac si cele doua formatii au mers umar la umar pana la jumatatea primei reprize, cand Potaissa a preluat pentru prima oara conducerea pe tabela de marcaj la scorul de 7-6. Pe fondul marcajului om la om facut la coordonatorul Bursuc si a greselilor comise de oaspeti, gruparea ardeleana s-a desprins la trei lungimi in minutul 25, cand Pavel puncta pentru 11-8. Pe finalul reprizei, “studentii” au mai redus usor din diferenta, pauza consemnand scorul de 14-12 pentru Potaissa.

Universitatea a iesit ceva mai hotarata de la vestiare si s-a apropiat la un singur gol in minutul 33, dupa ce Mitrea marca de pe extrema pentru scorul de 15-14. Elanul oaspetilor s-a stins insa in bezna, dupa ce o pana de curent a afectat Sala “Gheorghe Baritiu” vreme de un sfert de ora. La reluarea jocului, ardelenii au refacut ecartul de trei goluri in doar cinci minute, dupa ce Raul Marian puncta dintr-o aruncare de la 7 metri pentru scorul de 19-16. Chiar daca au ramas fara pivot pe faza de atac, dupa ce basarabeanul Starikov a vazut direct cartonasul rosu pentru un fault fara minge la Campan, “studentii” au revenit in joc si au restabilit egalitatea in minutul 47, cand Mitrea a inscris la capatul unui contraatac pentru 21-21. Mai mult, cu zece minute inainte de final, Bursuc trimitea echipa suceveana in avantaj, la scorul de 24-23. Oaspetii nu a avut insa destul nerv pe aparare, nici destula precizie in fata portii aparate de Szabo, iar trupa antrenata de Horatiu Gal a profitat din plin. Astfel, in doar sase minute, gazdele au rasturnat situatia la 28-25, dupa ce sarbul Savic puncta din postura de pivot. Pe contre, Universitatea a ratat urmatorul atac si zarurile erau aruncate. Potaissa Turda s-a impus in final cu scorul de 31-27 si si-a asigurat intr-o mare masura locul 4.

Universitatea Suceava: Stanescu, Selaru, Spiridon – Acatrinei (7 goluri), Chirut (6), Gavriloaia (4), Mitrea (4), Bursuc (2), Cantec (1), Rosu (1), Amihaesi (1), Soldanescu (1), Starikov. Antrenor: Razvan Bernicu.

Rezultatele etapei a 13-a:
Hcm Constanta – “U” Transilvania Cluj 30-20
Pandurii Targu Jiu – Stiinta Bacau 24-34
Potaissa Turda – Universitatea Suceava 31-26
Csm Bucuresti – Dinamo Bucuresti 30-36
Csm Ploiesti – HC Odorhei
CS Caras Severin – Politehnica Timisoara

Clasament:
1. Hcm Constanta 24p, 2. Stiinta Bacau 19p, 3. Potaissa 19p, 4. Hc Odorhei 19p, 5. Csu Suceava 14p…

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Potaissa – CSU: 31-27"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*