Polivalenta și nocturna, printre prioritățile lui Lungu

Demararea constructiei unei sali polivalente si montarea unei instalatii de nocturna pe stadionul „Areni” sunt doua dintre prioritatile lui Ion Lungu pentru anul 2016. Potrivit primarului Sucevei, cele doua lucrari ar costa aproximativ 18 milioane de euro.

La prima intalnire din acest an cu reprezentantii presei, Ion Lungu a prezentat prioritatile sale pentru 2016. Printre acestea se numara si construirea unei sali polivalente cu 5.000 de locuri in zona Metro. Primarul Ion Lungu propune ca primele 5 milioane de euro din cele 17 necesare constructiei salii sa fie asigurate de municipalitate printr-un credit.

“Asa cum au fost aprobati indicatorii tehnico-economici in 2011, termenul de realizare este de 4 ani. Propun sa luam un credit de 25 de milioane de lei, adica aproximativ 5 milioane de euro, prin care sa avem asigurata finantarea pentru primii doi ani si sa demaram lucrarile. Sper ca apoi sa mai putem atrage bani de la Guvern sau de la Compania de Investitii. Am facut si niste simulari, in cazul in care luam acest credit de 25 de milioane de lei, cel mai mare grad de indatorare vine pe 2016 – 17,99, dupa care scade. Este suportabil din punctul meu de vedere acest credit, care ar urma sa il luam pe o perioada de 10 ani, cu o perioada de gratie de 2 ani. Ar trebui sa ne apucam sa facem aceasta sala polivalenta pentru ca, chiar daca vor mai fi surse de finantare, nu ne va da nimeni toti banii si este bine sa aratam ca si Consiliul Local face eforturi”, a anuntat Ion Lungu.

Ideea unui stadion nou a trecut pe plan secund. Potrivit primarului Sucevei, prioritate are constructia unei instalatii de nocturna pe “Areni”, o investitie care s-ar ridica la cel mult un milion de euro.

“Sala polivalenta costa 17 milioane de euro, stadionul costa 16 milioane de euro. Eu zic ca, pana una alta, avem stadion. Ne trebuie insa numaidecat o nocturna. Indiferent de performantele pe linie sportiva, fotbalul este un fenomen care trebuie sa existe si este rusinos pentru un oras ca Suceava sa nu aiba nocturna. Sunt comune care au nocturna. Conform studiului de fezabilitate, o nocturna costa aproximativ 1 milion de euro. Voi propune in Consiliul Local alocarea unui milion de euro din fonduri proprii pentru aceasta nocturna. Este clar ca daca ne apucam de sala polivalenta realizarea stadionului nou va mai intarzia”, a mai spus seful administratiei locale.

Ion Lungu urmeaza sa propuna cele doua proiecte in cadrul primei sedinte a Consiliului Local, programata pe 28 ianuarie.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

  1. nea ionică îți urez mi#e din partea de ziua ta de nume, ai promis multe sincer dacă aș vede în față mea aș arat obrazul și șut în cur ( scuze de expresie )

    Rusine nea ionicã privește în trecut spus prea MULTE MINCIUNI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *