Până la alegeri, joc de glezne

Întâlnirea Consiliului de Administraţie, din această dimineaţă, a avut darul de a linişti apele la clubul Universitatea. Pe lângă decizia de a participa în Cupa Challenge, finanţatorii echipei locale de handbal au dat asigurări că vor susţine în continuare activitatea “alb-albaştrilor”. Detaliile, după alegeri!

Finanţatorii Universităţii s-au angajat să vireze în scurt timp în contul clubului suma 300.000 de lei, cu aceşti bani urmând să se acopere o parte dintre restanţele salariale ale jucătorilor.

“Este important că domnul primar şi-a exprimat disponibilitatea de a susţine handbalul sucevean la nivel de performanţă. Era un lucru presant pentru noi să vedem care este opinia factorilor de decizie privitoare la competiţia din 2013/2014, când Liga Naţională va fi organizată de catre Liga Profesionistă de Handbal. Concret, domnul primar ne-a promis că în perioada următoare va vira în contul clubului 200.000 de lei până pe 10 iunie. Reprezentanţii Consiliului Judeţean au transmis telefonic că vor încerca să acorde 100.000 de lei din contractul de 200.000 de lei care l-au încheiat cu noi. După 10 iunie vom vedea dacă vor continua sau vor rectifica bugetul corespunzător cu cerinţele echipei de handbal pentru acest an. Consiliul Judeţean nu a dat nimic până acum pentru că abia săptămâna trecută s-a semnat contractul şi nu ştiu ce posibilităţi de finanţare există. Cu 300.000 pe care urmează să le primim de la cele două insituţii vom acoperi datoriile către jucători în proporţie de 75-80%. Dacă după 10 iunie se continuă recuperarea datoriilor, în iulie putem începe pregătirile fără niciun fel de datorii. Este de dorit acest lucru pentru că altfel vom împinge restanţele până la finalul anului, când, din nou, vom fi în situaţie de criză”, a precizat Petru Ghervan.

Obiectivele Universităţii în sezonul 2011-2012 vor fi stabilite spre sfârşitul lunii iunie, după ce va fi conturat lotul de jucători.

“Nivelul finanţării se va hotărî după 10 iunie. Sunt alegeri, evenimente pe care nu putem să le ignorăm şi care vor fi decisive. De astăzi până pe 10 iunie nu ştiu dacă poate să spună cineva că va finanţa sau nu. Oricum, pe lângă faptul că acest an va fi dus până la bun sfârşit din punct de vedere financiar, există disponibilitate pentru performanţă şi în anul următor, atunci când vor fi acele schimbări de organizare în handbalul romanesc. Obiectivul nu s-a stabilit pentru că vom contura lotul abia după ce vom negocia cu jucătorii noştri. Am primit mandat să discut cu anumiţi sportivi şi până începe pregătirea va trebui să stabilim şi obiectivele. Acestea depind de lotul de jucători, care, la rândul lui, depinde de buget. Este posibil să fie definitivat în perioada 20-25 iunie”, a mai spus Petru Ghervan.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Până la alegeri, joc de glezne"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*