Perijoc vrea să aducă României al doilea aur olimpic la box din istorie

Lăcrămioara Perijoc are 30 de ani și este singura reprezentantă a boxului românesc la Jocurile Olimpice din această vară.

Cu un titlu de campioană europeană și unul de vicecampioană mondială în palmares, pugilista născută în Zamostea nu merge să facă act de prezență la Paris. Merge acolo să aducă României cea de-a 26-a medalie olimpică la box din istorie.

Visul ei cel mare este să cucerească aurul, iar pentru acest vis se pregătește cu antrenorii Mihaela și Adrian Lăcătuș, care o vor însoți la Paris. Alături de ea va fi și partenera ei de antrenament, Claudia Nechita, care a terminat pe locul 5 la Tokyo 2020.

Cel mai mare vis al meu este să fiu campioană olimpică. În copilărie, mă uitam la Jocurile Olimpice, la sportivi și am zis că eu asta îmi doresc să fie, asta îmi doresc să fac cu viața mea, vreau să fiu sportiv, să ajung acolo pe podium. Îmi plăcea foarte mult imaginea aia când vedeam sportivele, cânta imnul, când aveau steagul pe spate, când concurau și comentatorul vorbea cu densitatea aia la televizor. Mi se părea genial și asta vroiam să fiu când voi fi mare”, spunea Lăcrămioara Perijoc.

Doru Iftime, primul antrenor de la CSM Suceava, s-a stins din viață sub ochii ei

Lăcrămioara Perijoc a deprins pasiunea pentru box de la regretatul antrenor Doru Iftime, care a trimis-o pentru prima oară în ring la vârsta de 16 ani, la CSM Suceava. Acesta s-a stins din viață în anul 2012, după ce a suferit un stop cardio-respirator chiar în timpul unui antrenament cu Lăcrămioara. “Doru Iftime este antrenorul care m-a descoperit și care mi-a dat încredere încă de la primele antrenamente. M-a făcut să visez că pot ajunge acolo sus, în box. Doar că viața a făcut să-l pierd destul de devreme. M-a pregătit un an și jumătate și-mi amintesc că în timpul acelui antrenament mi-a spus că <<orice om își dorește să moară acolo unde a muncit toată viața>>. Îi datorez multe”, spunea Lăcrămioara, care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris încă anul trecut, la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (Polonia), unde a cucerit medalia de argint la categoria 54 kilograme.

România are un singur campion olimpic la box, pe Nicolae Lincă, în anul 1956

Unicul campion olimpic la box al României a fost Nicolae Lincă. El a cucerit aurul la Melbourne, în 1956, în ciuda faptului că a concurat cu un deget fracturat.

Ultima medalie olimpică la box a României a fost obținută în 2004, la Atena: bronz, prin Ionuț Gheorghe.

Din 2012, în ringul olimpic și-au făcut apariția și fetele. La Tokyo 2020, Claudia Nechita a fost la un pas de podium, terminând pe locul 5.

La Paris 2024, speranțele se leagă de suceveanca Lăcrămioara Perijoc, care va intra în lupta pentru medalie pe 27 iulie, la categoria 54 de kilograme.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *