Patru săptămâni până la primul meci oficial

rugby CSM Bucovina

Componenţii echipei locale de rugby au început, în urmă cu două săptămâni, pregătirile pentru a doua parte a sezonului Diviziei Naţionale. Primul meci oficial după vacanţa de vară este programat pe 16 august, atunci când CSM Bucovina va juca pe terenul grupării RCM Galaţi.

După o lună de vacanţă, jucătorii pregătiţi de Constantin Vlad au început pregătirile pe 6 iulie. Rugbyştii suceveni au programat câte un antrenament pe zi, care se desfăşoara alternativ, în Suceava sau Gura Humorului. Până la startul meciurilor oficiale, “alb-albaştrii” speră să dispute şi cel puţin un joc amical în compania colegei de serie Politehnica Iaşi.

Constantin Vlad

Constantin Vlad

“Este greu să programăm mai multe meciuri amicale din cauza cheltuielilor mari pe care le presupune deplasarea. Vedem cu toţii ce probleme sunt în toate sporturile din ţară, cu Asesoft la baschet, sau Constanţa şi Bacău la handbal. Din fericire, la noi continuă să vina din urmă tineri rugbyşti foarte talentaţi”, a declarat antrenorul Constantin Vlad.

În pauza competiţională, de la echipa suceveană au plecat Constantin Varvaroi şi Andrei Ştefancu. Au venit, în schimb, trei tineri de perspectiva. Este vorba despre Muraru şi Câtea de la CSŞ Gura Humorului şi Beldiman de la LPS Suceava.

Oficial, sezonul rugbystic se va relua pe 8 august, odată cu desfăşurarea celui de-al 4-lea turneu de rugby în 7. CSM Bucovina a înştiinţat însă Federatia că, din motive financiare, nu va putea onora această competiţie. În aceste condiţii, primul meci oficial pentru gruparea antrenată de Constantin Vlad va avea loc pe 16 august, la Galaţi, în cadrul etapei a 12-a din Divizia Naţională. Rugbyştii suceveni vor reveni în faţa suporterilor o săptămână mai târziu, cand vor primi la “Unirea” vizita formaţiei Stejarul Buzău. În momentul de faţă, CSM Bucovina ocupă locul 5 în clasament, dar are două meciuri mai puţin disputate.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Patru săptămâni până la primul meci oficial"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*