Patinaj mioritic

Aţi crezut vreodată că puteţi mânca cireşe şi în acelaşi timp să vă daţi cu sania? Ei bine, de sâmbătă puteţi! Într-o ţară în care profesorii şi pensionarii se leagă cu lanţuri de gardul guvernului, în sportul sucevean băieţii şmecheri continuă să taie panglici. La nouă “sâmbete” de la promisiunea directorului CSM Suceava, Valerică Gherasim, privind inaugurarea unui nou patinoar, sucevenii s-au pricopsit cu un ţarc de 145.000 de euro.

Pare o chestie mioritică, căci românii ştiu să facă doar lucruri inutile. Nici un popor nu se pricepe mai bine decât noi la aruncat bani pe pavele, borduri, ouă de cartea recordurilor, statui coclite sau panouri de teflon uscat. Există însă ceva mai grav decât hoţia: transformarea jafului din banii publici într-un spectacol mediatic. De asta se ocupă lingăii din presă, care ieri salivau pe lângă oala cu jumări şi petul de ţuică oferite la protocoalele Directiei Judetene de Sport, iar azi încearcă să dreagă moralmente utilitatea publica a unei afaceri nesimţite de partid.

Sportul sucevean, atât cât a rămas din el, a ajuns la cheremul interlopilor, cămătarilor, traficanţilor de juniori şi a contrabandiştilor de ţigări. Aflată sub umbrela puterii politice, o astfel de lume pare intangibilă revoltei publice. De fapt, un popor capabil să-şi vândă voturile pe un mic, o bere sau pe o galeată de plastic şi-a anulat singur dreptul la revoltă.

Nu se mai poate revolta decât pe sine însuşi.

www.chido.blog.com

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *