Obiectiv în funcţie de buget

Constantin Vlad

Desi pana la startul noului sezon al Diviziei Nationale au mai ramas aproximativ doua luni si jumatate, rugbistii echipei locale CSM Bucovina Suceava au inceput deja pregatirile pentru anul competitional 2014. Constantin Vlad a sunat adunarea la inceputul acestei saptamani, iar primele antrenamente s-au desfasurat intr-un efectiv restrans. “Nu am avut o prezenta de suta la suta la startul pregatirilor si asta pentru ca unii jucatori sunt prinsi cu serviciul, iar altii se pregatesc pentru examene. Incet incet, sper insa sa intre toti in programul normal de pregatire al echipei. In perioada urmatoare vom face antrenamente alternative la Suceava, la Gura Humorului, dar si in sala de forta. Vom pune accent pe pregatirea fizica generala”, a declarat antrenorul Vlad.

Tehnicianul sucevean a precizat ca obiectivul echipei locale de rugby pentru noul sezon competitional va fi stabilit in functie de bugetul pe care il va avea la dispozitie: “Daca vom beneficia de 500.000 de lei atunci nu va mai pleca niciun jucator si vom putea ataca promovarea. Un buget de 300.000 de lei, ne-ar asigura doar continuitate la nivelul Diviziei Nationale, iar daca vom primi mai putin de atat, cred ca nu vom reusi sa ne prezentam la toate meciurile”.

Constantin Vlad si-ar fi dorit ca echipa sa efectuze un stagiu montan in aceasta iarna, dar acest deziderat depinde tot de bani. “Un cantonament montan este destul de costisitor, iar in acest moment nu stiu pe ce jucatori ne-am putea baza intr-un astfel de stagiu, tinand cont ca jumatate dintre ei au serviciu si nu pot sa-i am la dispozitie mai mult de trei-patru zile. Vom incerca sa facem in schimb cateva meciuri de verificare cu echipele din zona Moldovei, sau cu cele care vor fi in trecere pe aici. Avem timp suficient sa pregatim echipa pana la startul campionatului”, a mai spus antrenorul de la CSM Bucovina.

Rugbistii suceveni vor incepe sezonul abia pe 5 aprilie si asta deoarece echipa nationala este agrenata pana atunci in competitii internationale, printre care si Cupa Europeana a Natiunilor, unde are sanse la o noua calificare la Campionatul Mondial din 2015. De altfel, Constantin Vlad este convins ca Romania va ajunge la turneul final din Anglia si spune ca un merit in aceasta performanta il are si rugbyul sucevean: “Romania va fi prezenta cu siguranta la Cupa Mondiala si asta pentru a opta oara consecutiv. Un merit in acesta performanta il are si rugbyul sucevean. Cu totii, antrenori, jucatori sau institutii, am depus o munca aici si am sprijinit rugbyul din aceasta zona, iar aceste investitii se regasesc la echipa nationala, unde Suceava a dat jucatori importanti, chiar lideri de echipa”.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Obiectiv în funcţie de buget"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*