VIDEO| O suceveancă bate la porţile turneului final >> Lidia Havriştiuc s-a calificat cu naţionala la barajul pentru EURO 2017

Nationala feminina de fotbal a României va disputa un baraj cu Portugalia pentru accederea la EURO 2017, dupa ce a ratat calificarea directa la turneul final, desi a învins Grecia cu scorul de 4-0 (2-0), marti seara, pe stadionul ”Dr. Constantin Radulescu” din Cluj-Napoca. Tricolorele au fost foarte aproape de a reusi aceasta performanta în premiera pentru fotbalul feminin românesc, dar au pierdut calificarea directa pentru un gol. Rusia a învins Croatia cu 5-0 si a obtinut ultimul bilet direct pentru turneul din Olanda, având golaveraj egal cu România, dar mai multe goluri marcate. Cu suceveanca Lidia Havristiuc titulara in centrul defensivei, echipa antrenata de Mirel Albon s-a impus fara probleme în fata Greciei, prin golurile marcate de Lunca (5), Ficzay (15), Vatafu (76) si Bâtea (79). România a ratat alte ocazii mari de gol, prin Olar (4, 11, 57), Rus (14), care ar fi putut parafa calificarea. La Campionatul European feminin de anul viitor (16 iulie — 6 august) se califica 15 reprezentative în urma preliminariilor, alaturi de echipa gazda Olanda. Ocupantele locurilor întâi din cele opt grupe merg direct la turneul final (Islanda, Spania, Franta, Suedia, Germania, Elvetia, Anglia, Norvegia), precum si cele mai bune sase din cele opt ocupante ale pozitiilor secunde (Scotia, Danemarca, Italia, Austria, Belgia si Rusia). În aceasta ierarhie nu conteaza punctele obtinute cu ultima clasata. Cele mai slabe echipe de pe locul secund, Portugalia, care a învins Irlanda în deplasare si a devansat Finlanda in extremis, si România, vor juca un baraj pentru ultimul bilet, în perioada 17-25 octombrie (tur-retur).

Lidia Havristiuc (25 de ani) a inceput fotbalul in urma cu trei ani, la clubul Armonia Falticeni, iar in prezent joaca la campioana Romaniei, Olimpia Cluj.

Foto & Video: www.frf.ro

COMENTARII:

1 Comentariu la "VIDEO| O suceveancă bate la porţile turneului final >> Lidia Havriştiuc s-a calificat cu naţionala la barajul pentru EURO 2017"

  1. Numai succese,Lidia!Faci cinste Bucovinei!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*