O nouă scenetă absurdă la clubul Foresta. Conflictul dintre Andrei Ciutac și Ionuț Moșteanu continuă

Locația: stadionul Areni. Genul programului: teatru absurd. Actori: Andrei Ciutac – în rolul președintelui și Ionuț Moșteanu – în rolul antrenorului.

Acesta este afișul spectacolului pe bani publici pe care Foresta îl tot pune în scenă de la începutul acestui an.

Primul act s-a jucat pe data de 8 ianuarie, când Ionuț Moșteanu a fost oprit de bodyguarzii angajați de Andrei Ciutac să urce în autocarul cu care echipa a plecat în turneu în Croația.

Al doilea s-a jucat joi, când cei doi și-au strâns mâna, așa de ochii presei, în cadrul unui conferințe, la finalul căreia situația a rămas “ca-n tren”.

Conflictul dintre cele două părți este departe de a fi stins în condițiile în care miza este enormă pentru un club de Liga a III-a: 30.000 de euro – bani pe care Foresta ar trebui să-i achite, prin contract, antrenorului Ionuț Moșteanu în cazul în care îl demite.

Poate că lucrurile au mers puțin prea departe atunci, la plecarea în turneul din Croația. Între timp, am avut mai multe discuții cu domnul antrenor Ionuț Moșteanu, discuții care, din punctul meu de vedere au condus într-o oarecare măsură la un numitor comun în ceea ce privește colaborarea noastră pe viitor. Eu îmi exprim tot suportul pentru antrenorul Ionuț Moșteanu și obiectivul pe care avem, obiectiv care s-a transformat pe parcursul sezonului din calificarea în play-off în acela de a promova. Cred că-l putem îndeplini dacă reușim să colaborăm așa cum trebuie, să lăsăm deoparte unele orgolii personale. Ionuț Moșteanu este sub contract cu clubul Foresta Suceava și vrem ca acest contract să fie dus la bun sfârșit în condiții normale”, a declarat președintele Forestei, Andrei Ciutac.

De cealaltă parte, Ionuț Moșteanu spune că își va respecta contractul, chiar dacă conducerea de pe Areni nu i-a satisfăcut solicitările, solicitări legate în principal de transferuri și de aducerea unui preparator fizic. “În ceea ce privește pe mine, sunt în continuare într-un conflict cu conducerea clubului. Acele solicitări trebuie să aparțină de bucătăria noastră internă. Sunt solicitări în beneficiul activității noastre. Niciuna nu este o solicitare personală. Astăzi trebuia să vorbim despre viitor, despre recrutarea de jucători, despre perioada de pregătire, despre cum vom ataca obiectivul, dar în momentul de față dăm dovadă de multă slăbiciune față de adversari, față de suporteri. Sunt disponibil să continui, dar trebuie să luăm urgent niște decizii. Nu îmi este frică că voi fi demis. Îmi doresc să mergem înainte cu grupul pe care l-am construit la Suceava”, a replicat Ionuț Moșteanu.

Andrei Ciutac promite să aducă cât mai mulți jucători de pe lista înaintată de antrenor încă de la jumătatea lunii decembrie. “În acest moment lotul Forestei are nevoie de câteva întăriri și încercăm să aducem cât mai mulți jucători de pe această listă. Eu sper ca până luni, să oficializăm aceste transferuri, deși toți jucătorii vizați sunt sub contracte cu alte cluburi, chiar din seria noastră. Încercăm totodată să aducem și un preparator fizic”, a anunțat președintele “galben-verzilor”.

Ionuț Moșteanu urma să conducă joi după-amiază primul antrenament de la revenirea Forestei din Croația. “Eu nu m-am apucat de antrenorat ca să stau la birou. Suntem deja pe 27 ianuarie. E greu de recuperat timpul pierdut, dar există un plan de pregătire și trebuie să urgentăm lucrurile. Îmi doresc să am un teren pe care să antrenez. Mi-aș dori și eu un cantonament în Croația. Cum să nu!? Dar în această perioadă a lunii”, a adăugat Moșteanu.

Foresta are în program patru meciuri amicale până la reluarea Ligii a III-a, “galben-verzii” urmând să întâlnească în pregătiri formațiile Politehnica Iași (11 februarie – deplasare), Bucovina Rădăuți (19 februarie – acasă), CSM Pașcani (26 februarie – deplasare) și Hușana Huși (5 martie – deplasare).  

Exit mobile version