Învăţăturile lui Petru Ghervan

Rezultatele înregistrate în ultimii ani şi, mai ales, sprijinul pe care echipa de handbal îl primeşte din partea autorităţilor locale stârnesc invidie în celalte sporturi. Directorul tehnic al Universităţii, Petru Ghervan, a reamintit, însă, că şi handbalul a trecut prin momente grele, şi că, printr-un proiect serios, s-a putut face performanţă începând cu bani puţini.

Petru Ghervan si-a exprimat regretul fata de situatia in care au ajuns fotbalul, voleiul si rugby-ul la nivelul judetului Suceava.

“Toata lumea poate sa isi gaseasca loc pentru finantare de la Primarie. Sunt orase care stau foarte bine la majoritatea sporturilor. Normal este ca fiecare sa isi gaseasca o cale prin care sa promoveze activitatea sa si sa o duca la performanta. Regret sincer ca in acest moment lucrurile nu stau prea bine in sportul sucevean, mai ales la jocurile sportive. Noi suntem o exceptie, ne-am propulsat prin argumentul rezultatelor”, a spus Petru Ghervan.

Directorul tehnic al Universitatii a marturisit ca si echipa de handbal a intampinat greutati la inceput. Petru Ghervan a reamintit de perioada in care Chirut si colegii sai erau nevoiti sa joace la Gura Humorului.

“Desi nu imi place sa vorbesc despre altii, cred ca fotbalul, rugby-ul si voleiul traverseaza acum o perioada prin care noi am trecut cu 5-6 ani in urma. Vreau sa precizez ca si noi cumparam tenisi din bani imprumutati si jucam la Gura Humorului, unde oamenii de acolo, cu toata bunavointa lor, nu puteau sa ne ofere prea multe. Erau conditii improprii pentru Liga Nationala, dar am depasit anumite bariere de performanta pe care nimeni nu credea ca o echipa de juniori poate sa le depaseasca. Acei juniori au ajuns sa faca performanta, iar in acest moment castiga salarii mari, indiferent la ce echipa ar juca”, a mai spus directorul tehnic al Universitatii.

In final, Petru Ghervan le-a transmis cateva sfaturi conducatorilor din fotbalul sucevean.

“Fotbalul este o alta industrie. In momentul acesta sunt altii care au luat-o mult in fata si modelele pe care trebuie sa le urmeze nu sunt cele handbalului. Nu banii pe care handbalul ii are acum in Suceava ar trebui sa fie jinduiti, ci ar trebui structuri mult mai bine gandite si pretentioase pentru fotbalul de performanta. Toate acestea se pot face cu multa cumpatare, gasind caile profesioniste de rezolvare, pentru ca apoi, prin argumentul performantei, sa se identifice resurse din sectorul local si privat. Apoi, an de an, trebuie sa confirme un traseu ascendent. Noi daca nu am fi obtinut rezultate de prima jumatate a clasamentului in fiecare an, nu mai eram finantati”, a conchis Petru Ghervan.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Învăţăturile lui Petru Ghervan"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*