Număr record de participanţi la Putna, la preselecţia “Performanţa are viitor”

Venirea caravanei “Performanta are viitor” in judetul Suceava a starnit un interes enorm, peste 600 de copii fiind prezenti duminica, pe stadionul din Putna, la actiunea de preselectie organizata de Federatia Romana de Fotbal, in parteneriat cu Gillette. Participantii, cu vârste cuprinse între 10 si 14 ani, au fost urmariti de scouterii FRF coordonati de Ion Geolgau, Miodrag Belodedici si Jean Vladoiu de-a lungul unui trial care s-a întins pe o durata de sase ore.

La finalul zilei, doi dintre micii fotbalisti, Albert Hofman si Ionut Canea, au fost selectionati in echipa „Performanta are viitor”. În vârsta de 14 ani, Albert Hofman este legitimat la ACS Junior Câmpulung Moldovenesc si evolueaza pe postul de mijlocas ofensiv. Fan al lui Nicolae Stanciu, Albert spera sa evolueze într-o zi la Manchester United alaturi de un alt idolul de-al sau, Paul Pogba. Ionut Canea, fundas stânga legitimat la Dorna Vatra Dornei, a trait la Putna o zi speciala. S-a numarat printre cei mai buni jucatori ai preselectiei chiar în ziua în care a împlinit 12 ani. Ionut îl admira pe dinamovistul Sergiu Hanca si spera ca într-o zi sa îmbrace tricoul echipei favorite, FC Barcelona, unde evolueaza  si jucatorul sau preferat, Lionel Messi, noteaza siteul frf.ro.

”Preselectia de la Putna ne-a aratat din nou cât de importanta este o baza de selectie cât mai generoasa. Albert si Ionut au fost selectati dintre peste 600 de tineri fotbalisti, însa pot spune cu satisfactie ca am plecat din judetul Suceava cu o lista mai mare de juniori pe care îi voi monitoriza în urmatoarea perioada”, a declarat managerul Ion Geolgau.

“Albert Hofman si Ionut Canea merge in luna mai a anului viitor intr-un cantonament la Barcelona, unde se vor pregati la baza de antrenament a catalanilor si-i vor putea vedea pe Messi la un meci pe Nou Camp”, a precizat presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Suceava, Ciprian Anton.

 Scoala din Straja are un nou teren sintetic, finantat de FRF

Sambata, fostii internationali Miodrag Belodedici, Jean Vladoiu, Ion Geogau si managerul graw Daniel Petcu s-au deplasat la Straja unde, in prezenta primarului din localitate, Mihai Juravle, au inaugurat noul teren sintetic de fotbal al Scolii Gimnaziale “Dimitrie Onciul”. Terenul a fost finantat de FRF ca rasplata dupa ce echipa de fotbal feminin din comuna Straja, pregatita de Nicu Patraucean, a cucerit anul trecut titlul national la Olimpiada Gimnaziilor.

Sunt foarte fericit sa ma aflu aici, la Straja, si sa vad acest proiect realizat. Ma bucura fericirea de pe chipul elevilor. Speram ca în viitor sa realizam si alte proiecte similare„, a spus Geolgau pentru siteul Federatiei Romane de Fotbal. Primul meci care s-a desfasurat pe noul teren a fost un amical între echipele de fotbal feminin ale comunelor Straja si Botosana, amical in care lovitura de start a fost data de fostul international Jean Vladoiu.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *