„Nu este problema Primariei…”

Declaratia ii apartine primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, care a mai completat apoi ca bugetul alocat pentru fotbal in anul 2010, respectiv 10 miliarde de lei vechi, vor ramane destinati fotbalului si vor fi virati unui club din municipiul resedinta de judet.

La primele ore de la revenirea din concediu, primarul Ion Lungu a dat prioritate problemelor cu care se confrunta clubul Cetatea. Datoriile imense catre Fisc au taiat din start orice posibilitate de finantare a echipei de fotbal din partea Primariei, astfel ca soarta clubului din Areni este pecetluita.

“Din pacate s-a ajuns la situatia de conjunctura care exista la ora actuala, prin faptul ca unul dintre partenerii principali care finantau Cetatea – este vorba aici de firma Altex- s-a retras de la finantarea echipei de fotbal. In situatia actuala Primaria nu mai poate da bani la Cetatea, avand in vedere faptul ca exista aceasta decizie de instanta de dizolvare. Ce pot sa va spun in mod oficial este ca, in conditiile de fata, Primaria nu mai poate da bani la Cetatea Suceava, asteptam sa se finalizeze solutiile de instanta. Pana atunci nu mai putem finanta fotbalul. Nu sunt alti finantatori, pentru ca, din pacate, in perioada de criza, nimeni nu vine sa dea bani. S-a ajuns la aceasta situatie pentru ca nimeni n-a mai dat bani la echipa de fotbal, singurul finantator a ramas Primaria municipiului Suceava. Primaria nu este proprietara acestei echipe de fotbal, deci nu poate cauta finantatori. Problema este daca se gasesc niste oameni inimosi care sa vina cu finantari pe plan local, Primaria poate sa colaboreze cu ei, dar in nici un caz nu este problema Primariei sa faca o echipa noua de fotbal”, a transat primarul Sucevei.

Totusi, Ion Lungu a precizat ca bugetul de zece miliarde de lei vechi va ramane indreptat catre fotbal si va fi virat clubului care indeplineste conditiile necesare.

“Pana nu se finalizeaza toate hotararile in ceea ce priveste Cetatea, nu putem finanta si nu vom finanta alta echipa de fotbal. Primaria se poate implica la finantarea echipei de fotbal in primul rand punand la dispozitie, in mod gratuit, stadionul si utilitatile. Ar fi trebuit sa vina o firma privata care sa aiba echipa de fotbal, asa ne-am dorit dintotdeauna. Ramanem alaturi de fotbalul sucevean, vom aproba o suma in bugetul Consiliului Local pentru fotbalul sucevean, iar aceasta suma va fi accesata in conformitate cu legislatia in vigoare. Noi vom prinde in buget cele zece miliarde, iar echipa care va indeplini conditiile in conformitate cu legea – sigur, o echipa din municipiul Suceava, nu din alta parte – va primi banii.”, a incheiat Lungu.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *