Noutăţile anului în rugby

Pe 26 martie debuteaza noul format al campionatului de seniori din Romania. Vom avea SuperLiga drept prima divizie, Divizia Nationala ca divizie a doua si Divizia A ca divizie a treia. Deocamdata pentru Divizia Nationala si Divizia A nu s-a anuntat programul de jocuri. Stim cine ar trebui sa evolueaza in fiecare dintre competitii, insa ramane de vazut daca aceste formatii se vor si inscrie sau daca vor aparea nume noi.

In Divizia Nationala de Seniori 2011 vor participa 8 echipe. Vor fi 14 etape de sezon regulat. Play-offul pentru promovare va consta in semifinale si finale, din care vor accede in SuperLiga primele 2 echipe. Pentru Play-outul de retrogradare se vor juca semifinale si finale, retrogradand in Divizia A cele mai slabe 2 echipe.

In Divizia Nationala 2011 participa echipele clasate pe locurile 9-12 ale editiei precedente din prima divizie plus primele 4 formatii ale editiei precedente din divizia a doua. Dupa sezonul regulat primele 4 clasate merg in Play-off pentru promovare. Vor fi mai intai semifinale (locurile 1 cu 4 si 2 cu 3), acolo unde se va juca un singur meci pe terenul formatiei mai bine clasate, urmate de finale. Cele doua echipe din finala promoveaza in prima divizie. Tot dupa sezonul regulat, ultimele 4 clasate merg in Play-out pentru a evita retrogradarea. Se vor juca semifinale (locurile 5 cu 8 si 6 cu 7), un singur meci pe terenul formatiei mai bine clasate, apoi finale. Evident, dupa semifinale se vor sti cele 2 echipe care retrogradeaza.

Echipe participante: Iasi, Barlad, Petrosani, Suceava, Olimpia, Sportul, Siromex, Stejarul Buzau

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Noutăţile anului în rugby"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*