Noul sezon începe în aprilie

Federatia Romana de Rugby a stabilit zilele trecute calendarul competitional pentru viitorul sezon din cadrul Diviziei Nationale. Astfel, in noua editie de campionat, echipa locala Csm Bucovina Suceava va infrunta formatiile Rc Barlad, Stejarul Buzau, Cso Pantelimon Bucuresti, Csu Arad si Stiinta Petrosani.

Prima etapa din noul sezon este programata pe 7 aprilie, turul si primele trei runde din retur urmand sa se joace pana pe data de 2 iunie, in vreme ce, ultimele doua etape din sezonul regulat vor avea loc pe 4 si 11 august, dupa revenirea echipelor din vacanta de vara. La finalul sezonului regulat, primele trei clasate vor disputa play-off-ul pentru promovare, in timp ce formatiile clasate pe locurile 4, 5 si 6 joaca in play-out. In ambele turnee participantele vor porni de la zero, fara a se tine cont de punctajele acumulate anterior.

Aceasta faza secunda va incepe pe data de 18 august si se va incheia pe 29 septembrie. Ocupanta primului loc in turneul play-off va promova direct in Superliga Nationala, in vreme ce ocupanta locului secund va disputa un meci de baraj, pe teren propriu, in compania ocupantei locului al 7-lea din primul esalon.

Csm Bucovina Suceava are programate pe parcursul acestui an si patru etape in Campionatul National de Rugby in sapte runde ce vor avea loc pe 7 iulie, 28 iulie, 20 octombrie si 28 octombrie, runda finala fiind programata pe 3 noiembrie. Echipa antrenata de Constantin Vlad va participa si in Cupa Romaniei, turul preliminar, la care vor lua parte gruparile din esalonul secund fiind programat pe data de 1 septembrie.

Desi pana la startul meciurilor oficiale au mai ramas doua luni si jumatate, antrenorul Constantin Vlad a sunat adunarea lotului inca de saptamana trecuta, prima faza a pregatirilor avand loc la baza Unirea. Tehnicianul sucevean si-a manifestat intentia de a efectua si un cantonament montan inainte de inceperea Diviziei Nationale, deziderat ce depinde insa de bugetul pe care il va avea la dispozitiei in noul an.

In alta ordine de idei, unul dintre componentii echipei locale de rugby, Alexandru Macovei se afla in aceste zile la Snagov, unde participa la o selectie pentru lotul national de tineret a Romaniei. In cazul in care va fi oprit in lot, tanarul rugbist sucevean va participa alaturi de tricolori la un puternic turneu in Canada.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Noul sezon începe în aprilie"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*