Noi discuţii despre „Polivalentă”

Ideea infiintarii unui Centru de Excelenta pentru handbal a revenit in atentia oficialitatilor sucevene. Primarul Ion Lungu si-a reiterat promisiunea construirii unui complex sportiv in Suceava, precizand ca in acest sens este sustinut si de presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur.

Sursele de finantare privind realizarea proiectului sunt diverse, urmand a fi asigurate din sursele proprii ale Primariei si ale Consiliului Judetean, dar si cu bani proveniti de la Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin Compania Nationala de Investitii.

“Impreuna cu presedintele CJ, Gheorghe Flutur, am adresat o solicitare Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului sa aprobe construirea unei sali polivalente in municipiul Suceava. Asa cum am hotarat la nivelul Agentiei de Dezvoltare Nord-Est in luna septembrie a anului trecut, ne dorim ca Suceava sa fie Centru de Excelenta pentru handbalul masculin. Acest lucru se datoreaza performantelor obtinute de Unviersitatea Suceava. Speram sa putem promova acest proiect printr-o participare a Ministerului, prin Compania Nationala de Investitii, printr-o participare a Primariei, a Consiliului Judetean sa facem un complex sportiv, iar primul obiectiv sa fie sala polivalenta”, a anuntat primarul Ion Lungu.

Suceava beneficiaza de 12 hectare la iesirea spre Falticeni, teren pe care va fi amplasat complexul sportiv. Noua baza de pregatire ar putea fi formata dintr-un stadion, o sala polivalenta, un bazin de inot acoperit si locuri de parcare.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *