Nimic la nimic

Prudenţa a fost cuvântul de ordine in derbyul de astăzi dintre Cetatea Suceava şi FC Botoşani. Prefaţată de o avalanşă de declaraţii belicoase, a 9-a confruntare directă dintre cele două rivale din nordul Moldovei a avut de toate, mai puţin goluri şi faze de poartă.

Trupa lui Ioan Radu a intrat pe gazon cu lectia invatata de la vestiare. Nu s-a aruncat in atac, iar prima jumatate de ora a consemnat doua formatii comasate la mijlocul terenului si un joc incrancenat, de sub tiparele caruia au razbatut doar doua incercari firave semnate de Gonta si Homneac.

Titularizat in premiera in tricoul formatiei sucevene, Gonta a avut din nou sansa deschiderii scorului in minutul 31, dar basarabeanul s-a pierdut cu firea in fata portii lui Dulceanu si tabela Areniului a ramas intacta pana la pauza.

Repriza a doua a inceput dupa acelasi scenariu, in care ambele echipe au lasat constructia pe planul secund, fiind preocupate mai degraba de blocarea adversarului. Lipsite de idei in ofensiva, gazdele au apelat la fazele fixe pentru a destabiliza defensiva botosaneana, dar executiile lui Plecanciuc si Semeghin au ocolit buturile adverse.

Impinsi de la spate si de presiunea publicului, “alb-albastrii” au lasat garda jos pe final, iar in minutul 83 Feraru sterge bara portii oaspete cu o reluare din coltul careului mic. Peste alte doua minute, Tomaz il intinde serios pe Dulceanu cu un sut cu spitul de la 20 de metri.

Elevii lui Cristi Popovici au replicat in minutele de prelungire, dar executiile lui Codreanu si Such au fost rezolvate de Pascal. Scor final 0-0 si Cetatea incheie prima jumatate a turului pe buza prapastiei.

Cetatea: Pascal – Halip, Cososchi, Feraru – Plecanciuc (‘86 Apetroae), Homneac, Apetri (‘83 Andries), Tomaz, Semeghin- Azaharioaei, Gonta (‘60 Dumitru). Antrenor: Ioan Radu.

FC Botosani: Dulceanu – Such, Tincu, Atudorei- Stefan, Ghiviziu, Apostol, Codreanu- Vrabie (‘66 Porfireanu) – Caragea (‘72 Ursu), Ghiceanu (‘84 Pedroza). Antrenor: Cristi Popovici.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *