Nicio surpriză la simplu

Partia “Bucovina” din Vatra Dornei a gazduit duminica primele probe individuale din cadrul penultimei etape a Cupei Mondiale de sanie pe pista naturala. La finalul celor doua manse au triumfat campionii mondiali italianul Patrick Pigneter si rusoaica Ekaterina Lavretjeva. Pigneter s-a impus in proba masculina cu timpul total de 2 minute, 23 secunde si 69 de sutimi, italianul fiind urmat pe podiumul de premiere de austriecii Michael Scheikl, si Dominik Holznecht. Sportivii români prezenti în concurs au ocupat locuri modeste. Andrei Filimon s-a clasat pe locul 20, in timp ce Bogdan Morosan de la Csi Vatra Dornei a ocupat locul 24.

In proba feminina, Ekaterina Lavretjeva (foto) a terminat pe primul loc cu timpul de 2 minute, 27 de secunde si 36 de sutimi, rusoaica fiind urmata pe podium de italiencele Evelin Lanthaler si Greta Pinggera. Gratie victoriei de ieri, a 11-a consecutiva, Ekaterina Lavretjeva, si-a asigurat practic câstigarea Cupei Mondiale.

In concursul pe echipe, acolo unde s-au cumulat timpii obtinuti la o coborâre simplu masculin, una simplu feminin si o coborâre dublou, podiumul de premiere a fost ocupat in ordine de Rusia, Austria si Italia.

În Cupa Natiunilor la masculin, pe primul loc a terminat italianul Anton Blasbichler, la feminin prima a fost austriaca Marlies Wagner, în timp ce sportiva dorneana Anitoara Hutopila a încheiat pe un ghinionist loc 4. În proba de dublu masculin pe primul loc s-au clasat austriecii Ruppert Brueggler si Tobias Angerer.

Maine, pe aceiasi partie “Bucovina, vor debuta intrecerile ultimei etape a Cupei Mondiale de sanie pe pista naturala. Astfel, de la ora 10.00 sunt programate antrenamentele oficiale, iar de la 13.00, vor incepe calificarile la sanie feminin si sanie dublu. La evenimentul de la Vatra Dornei este prezent si presedintele Federatiei Internationale de Sanie, germanul Josef Fendt, la întreceri luand parte150 de sportivi din 14 tari.

Exit mobile version