Nelu Tătaru le taie maul șefilor din fotbal: “Măsurile de relaxare nu înseamnă reluarea competițiilor sportive”

Nelu Tătaru le-a tăiat practic maul conducătorilor fotbalului românesc, care plănuiau să reînceapă competițiile la începutul lunii iunie, ministrul Sănătății anunțând că întrecerile sportive de pe teritoriul Romaniei s-ar putea relua abia peste trei luni. “Măsurile de relaxare nu înseamnă reluarea competițiilor sportive, deschiderea mall-urilor și a centrelor comerciale. Pe acestea ne gândim să le redeschidem abia peste trei luni”, a anunțat Nelu Tătaru, intr-o interventie la Digi24.

Această posibilitate a fost întărită și de Raed Arafat, secretar de stat MAI: “În acest moment, toate măsurile luate au un singur rol, iar acesta este oprirea răspândirii virusului. Indiferent că vine cineva și spune: <<Noi ii testam acum pe toti si facem cantonament>>. Ok, îi testează astăzi, dar nimeni nu știe dacă mâine persoanele sunt tot negative sau, dimpotrivă, pozitive. În acest moment, este greu de spus dacă pregătirile echipelor se pot relua pe 15 mai. Nu putem să ne pronunțăm, dar, în orice caz, e foarte devreme. Rugămintea mea către sportivi și către toți este să mai aibă răbdare. Să nu preseze pentru că presiunile nu vor rezolva nimic”

Secretarul LPF: “Vom deschide un dialog cu Ministerul Sănătății pentru găsirea unei date realiste în care s-ar putea relua competițiile fotbalistice”

La scurt timp de la aceste declarații, a venit și replica secretarului general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, care a precizat că va rămâne în contact cu Ministerul Sănătății pentru găsirea unei date realiste în care s-ar putea relua competițiile fotbalistice. “Rămân la părerea că nu vor proceda altfel decât o vor face alte țări. Dacă în alte țări se va juca, se va juca și la noi. Vom deschide un dialog cu Ministerul Sănătății în perioada următoare pe tema asta. Vom relua campionatul doar dacă suntem convinși că măsurile de protecție sunt suficiente pentru protejarea sănătății participanților. Trebuie să facem distincție între competiție sportivă cu public și fără public. Nu a pretins nimeni să reluăm direct competiția sportivă. Avem un scenariu cu data de începere la 5 iunie. Dar el poate suferi modificări”, a spus Justin Ştefan.

FRF a anunțat, pe site-ul oficial, pe 15 aprilie, că a decis crearea unui Grup de Lucru pentru a identifica modificările și completările necesare pentru ROAF și RSTJF. Din acesta fac parte reprezentanți din cadrul FRF, LPF, AFAN, reprezentați ai echipelor din eșaloanele doi și trei, futsal și fotbal feminin din Comitetul Executiv FRF. Astfel, se are în vedere găsirea unor variante fezabile cu privire la modul în care s-ar putea relua campionatele.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Nelu Tătaru le taie maul șefilor din fotbal: “Măsurile de relaxare nu înseamnă reluarea competițiilor sportive”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*