CJ refuză finanţarea CSU

După ce anul trecut clubul de handbal al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a fost bătaia de joc a autorităţilor locale şi judeţene, se pare că nici în acest an lucrurile nu sunt mai roz.

Pentru alocarea banilor către CSU Suceava, singura variantă care ar fi acceptată şi de Curtea de Conturi este relizarea unui contract de asociere între USV, Primărie şi CJ, soluţie folosită şi de alte cluburi din ţară. Detalii aici.

Dacă după primele discuţii totul părea stabilit şi jucătorii sperau că în sfârşit se termină coşmarul, bucuria nu a ţinut decât până în urmă cu vreo două zile. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, l-a anunţat pe rectorul USV, Valentin Popa, că nu mai este de acord să intre în asociere cu universitatea pentru finanţarea clubului de handbal.

Prin această decizie, Nechifor nu face decât să-şi întărească porecla atribuită de colegii de partid.

Pentru Nechifor, echipa de handbal a fost un veşnic subiect de campanie electorală. De exemplu, în acest articol de pe blogul personal, în campania pentru alegerile europarlamentare din 2007, Nechifor promitea nu doar susţinere pentru echipă, ci şi sală polivalentă.

„Voi ramane acelasi iubitor de handbal si voi incerca sa aducem impreuna o sala polivalenta la Suceava, asa cum i-am promis lui Leonard Bibirig, in vestiar, la finalul meciului”, scria Nechifor înainte de a fi ales europarlamentar.

Ulterior, vizitele în vestiar au continuat şi Nechifor a tot umblat cu handbalul în gură şi-n campaniile pentru Parlament, când s-a ales deputat, şi apoi pentru Consiliul Judeţean Suceava, când a obţinut funcţia de preşedinte.

După ce s-a văzut cu sacii în căruţă, Nechifor doar s-a făcut că se ţine de cuvânt. În martie 2013 a promis că va aloca clubului suma de 500.000 de lei (vezi video). Vorbe goale. Niciun leu de la CJ nu a intrat în contul echipei.

Acum, după şapte ani de promisiuni deşarte, Nechifor blochează din nou finanţarea echipei. Se pare că din cauză că Nechifor nu vrea să semneze asocierea, nici măcar banii de la Primărie nu vor mai ajunge la club în următoarele luni. În aceste condiţii, salvarea de la retrogradare pare o misiune imposibilă.

Am văzut cu suprindere că multă lume este mirată de minciunile sfruntate ale liderului PSD. Pe mine mă miră doar faptul că oamenii chiar au memoria atât de scurtă. Că tot veni vorba, chiar aţi uitat cum promitea că va finanţa clubul Rapid CFR Suceava astfel încât să lupte pentru promovarea în prima ligă? Zi Păcălin şi…

autor: Dinu Zară

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

8 Comentarii

 1. Uite l si pe mincinosul ăla de Popescu de la s.u.t.ala apare numai la poze si cand e de băgat in fata in rest nu a dat niciodată nici un leu la handbal,sau la fotbal.are cu primaria si cj o grămadă de lucrări.un prefacut si un mincinos.dispari libidinosule!!

 2. LA URMATOARELE ALEGERI TOTI SUCEVENII AR TRBUII SA NU SE MAI PREZINTE LA VOT IN SEMN DE PROTEST FATA DE ACESTI „MARI” POLITICIENI.
  RUSINE

 3. Mda….foarte trist…Acest individ e picat intr-o groapa destul de adanca….din cate se vede nu o sa mai ramana nimic la Suceava legat de sport….sa traiti domnu” Pacalin cat mai bine

 4. Besinosul asta nu doar sport a si promis si centura sucevei finalizata si multe alte lucruri,.e un regatean imputit care a furat si mintit pe fata..esti in mm mati la falticeti ba laky..

 5. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor a declarat ca isi doreste ca echipa pe care o sustine in acest prim an de Liga 2, Rapid CFR Suceava, alaturi de primaria judetutului si Asociatia Sportiva, sa readuca spritul pe care Foresta Suceava il avea cu multi ani in urma in Liga I.

  “Noi ne-am asumat raspunderea sa sustinem echipa Rapid CFR Suceava, desi pana acum nu mai facusem asa ceva. Am decis asta pentru ca Suceava a avut echipa de prima divizie cu rezultate notabile si vrem sa revenim acolo. L-am dorit enorm pe domnul Marin Barbu si n-am gresit si speram ca dansul sa concretizeze si in continuare! Suntem alaturi de echipa impreuna cu Primaria si cu Asociatia Sportiva, care are majoritatea drepturilor la aceasta echipa.

  Este un an in care construim, iar din anul viitor speram sa atacam prima pozitie in clasament.

  Nu vom putea sustine si pe mai departe aceasta echipa daca vom reusi sa ne atingem obiectivele astfel ca vom avea nevoie si de alti sustinatori. Vreau sa gasim un dialog, pentru sa singuri ne este greu sa tinem echipa si mai ales daca va fi cazul sa si promovam

  Simt ca aici public exista, iar cei de aici vor ca echipa sa ajunga acolo unde eram odata…”, a declarat Catalin Nechifor, in emisiunea “Fotbal la matineu” moderata de Horatiu Sima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *