Încheie anul în Austria

Cristian Prasneac si Andrei Leanca isi vor petrece Revelionul in Austria. Cei doi atleti legitimati la CSM Dorna Vatra Dornei vor alerga in ultima zi a anului la traditionalul concurs international de alergare pe sosea gazduit de localitatea Linz. Prezent la aceasta intrecere pentru al treilea an consecutiv, Cristian Prasneac va concura in proba de 10 kilometri, in vreme ce elevul sau, Andrei Leanca s-a inscris la startul cursei de 7 kilometri.

La maratonul de la Linz vor participa concurenti din aproximativ 30 de tari, printre care si kenianul Leonard Komon, detinatorul recordurilor mondiale pe distantele de 10.000 si 15.000 de metri, plus alte cateva nume sonore din atletismul de anduranta printre care campionul european al probei de 10.000 de metri, turcul Polat Arikan, sau campionul european de juniori, kenianul Geoffrey Kirui.

Sunt onorat ca voi lua parte la acest eveniment major, pentru ca putini atleti din Suceava au sansa sa fie invitati la un grand prix de nivel mondial, unde vor participa sportivi din 30 de tari. Speram ca vom reusi sa lasam o impresie buna, întrucât toti atletii de elita vor fi recompensati cu prime de start pe masura. Am inceput pregatirea pentru viitorul sezon inca de la sfrasitul lunii noiembrie si sper ca, prin evolutia mea si a lui Andrei, sa nu-l facem de ras pe impresarul nostru”, a spus Cristian Prasneac la plecarea spre Linz.

De altfel, la editia de anul trecut a concursului de alergare pe sosea de la Linz, sportivul dornean Andrei Leanca a ocupat primul loc la tineret, in vreme ce antrenorul sau, Cristian Prasneac, s-a clasat pe locul 21 la seniori.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *