Încep sezonul la „Unirea”

Csm Bucovina incepe in acest weekend noul sezon al Diviziei Nationale de rugby. In runda inaugurala, echipa suceveana va primi sambata, de la orele 11.00, pe terenul bazei Unirea, vizita gruparii RC Barlad.

Scapata de orice grija in privinta retrogradarii, formatia suceveana si-a propus sa inceapa stagiunea cu o victorie, mai ales ca s-a pregatit intens pentru acest prim joc. “Este un meci foarte important, pentru care ne-am antrenat cat se poate de bine in ultimele saptamani. De altfel, dupa mult timp, am reusit sa efectuam si un minicantonament montan si sper ca pregatirea de acolo sa se vada in jocurile oficiale. Obiectivul nostru pentru acest sezon este sa adunam cat mai multe victorii si cred ca putem reusi acest lucru, avand in vedere ca jucatorii tineri au acumulat deja un an de experienta la nivelul Diviziei Nationale. Sper sa avem o evolutie buna in meciul cu Barlad si – cel mai important – sa castigam”, a declarat Constantin Vlad. Tehnicianul asteapta inca prima transa din bugetul promis de municipalitate pentru echipa locala de rugby. “Baietii nu au primit inca niciun ban si acest lucru afecteaza putin atmosfera din cadrul lotului. Mi-e greu sa strig de pe margine la niste oameni neplatiti. Am garantia insa ca, in urmatoarele zile, vom primi prima transa de bani si vreau sa multumesc pe aceasta cale autoritatilor pentru faptul ca au ramas alaturi de rugby”, a spus Vlad.

Gruparea suceveana va aborda noua editie de campionat cu o serie de plombe în cadrul lotului, cea mai importanta fiind Lucian Preutescu, revenit acasa dupa un an de zile petrecut la Timisoara. In plus, in pauza de iarna, Csm Bucovina Suceava l-a cooptat in lot si pe luptatorul Ioan Burlica, dar si cativa tineri promitatori precum Razvan Rumega, Alex Filote, Ciprian Stavovei, Daniel Ghivnici sau Dantes Balanica.

În perioada de pregatire rugbystii suceveni au sustinut un meci amical în compania prim-divizionarei Politehnica Iasi, pierdut fara drept de apel, precum si câteva partide contra juniorilor de la Lps Suceava.

Programul echipei sucevene:

Etapa 1 (7 aprilie):
Bucovina Suceava – Rc Barlad

Etapa a 2-a (22 aprilie):
Stiinta Petrosani – Bucovina Suceava

Etapa a 3-a (28 aprilie):
Bucovina Suceava – Csu Arad

Etapa a 4-a (5 mai):
Bucovina Suceava – Stejarul Buzau

Etapa a 5-a (13 mai):
Cso Pantelimon – Bucovina Suceava

Etapa a 6-a (20 mai):
Rc Barlad – Bucovina Suceava

Etapa a 7-a (26 mai):
Bucovina Suceava – Stiinta Petrosani

Etapa a 8-a (3 iunie):
Csu Arad – Bucovina Suceava

Etapa a 9-a (5 august):
Stejarul Buzau – Bucovina Suceava

Etapa a 10-a (10 august):
Bucovina Suceava – Cso Pantelimon

Csm Bucovina Suceava are programate pe parcursul acestui an si patru etape in Campionatul National de Rugby in sapte, runde ce vor avea loc pe 7 iulie, 28 iulie, 20 octombrie si 28 octombrie, etapa finala fiind programata pe 3 noiembrie. Echipa pregatita de Constantin Vlad va participa si in Cupa Romaniei, turul preliminar, la care vor lua parte gruparile din esalonul secund fiind programat pe data de 1 septembrie.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Încep sezonul la „Unirea”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*