Încep să lege victoriile

Universitatea a inceput sa lege victoriile. “Studentii” au bifat al doilea succes consecutiv, dupa ce s-a impus sambata, pe teren propriu, cu scorul de 33-29, in fata celor de la Csm Ploiesti, intr-un joc din etapa a 4-a.

Trupa condusa de pe banca tehnica de Razvan Bernicu a inceput in forta intalnirea din sala Lps si a luat un avans de trei goluri inca din minutul 9, cand Soldanescu a punctat de pe semicerc pentru scorul de 4-1 si a determinat tabara prahoveana sa solicite un prim time-out. Extrem agresivi pe faza de aparare, compartiment in care portarul Selaru a prins din nou o zi excelenta, “studentii” s-au distantat la sase lungimi pe tabela de marcaj la jumatatea primei reprize, cand capitanul Chirut a punctat cu sansa pentru scorul de 8-2. De partea cealalta, oaspetii au fost tinuti in joc de aruncarile de la 7 metri, reusind sa reduca ecartul la patru lungimi, scor 9-5, in minutul 21, moment in care banca suceveana a solicitat timp de odihna. Minutul de respiro a avut insa efecte inverse. Universitatea s-a intrecut in ratari si pase gresite la revenirea pe teren, in vreme ce gruparea ploiesteana a marcat de sapte ori in decurs de cinci minute si a restabilit egalitatea cu cateva secunde inainte de pauza, cand Onyejekwe a inscris pe contraatac pentru 12-12. Gavriloaia a avut insa ultimul cuvant, iar formatia suceveana revenea la vestiare cu un avantaj minim de un gol, scor 13-12.

Gazdele si-au revenit in prima decada a reprizei secunde, iar pe fondul trasorelor expediate de Acatrinei, care sambata si-a luat rolul de puncheor in serios si a punctat de 12 ori in poarta prahoveana, “alb-albastrii” s-au distantat la sase lungimi in minutul 40, scor 21-15. In ciuda time-outului solicitat de antrenorul Dragos Dobrescu, Universitatea a continuat sa faca legea pe teren, asigurandu-si un ecart maxim de opt goluri la jumatatea partii a doua, cand proaspat-intratul Amihaesi a marcat pentru scorul de 25-17 si a ridicat publicul sucevean in picioare. Sactionati de catre brigada de arbitri Dima / Gheorghiu cu nu mai putin de 12 aruncari de la 7 metri, “studentii” n-au reusit sa-si pastreze prea mult timp acest ecart confortabil, iar oaspetii s-au apropiat periculos la trei goluri in minutul 55, la scorul de 31-28. Profitand si de eliminarea lui Roman, care a vazut cartonasul rosu, Universitatea a gestionat perfect finalul jocului, ultimele minute scotandu-l la rampa pe Adi Mitrea, care a bifat doua reusite personala si a inchis tabela de marcaj la scorul de 33-29.

Rezultatele etapei a 4-a:
“U” Transilvania Cluj – Hc Caras Severin 25-31
Universitatea Suceava – Csm Ploiesti 33-29
Politehnica Timisoara – Pandurii Targu Jiu 22-20
Dinamo Bucuresti – Potaissa Turda 33-41
Hcm Constanta – CSM Bucuresti 28-23
Hc Odorhei – Stiinta Bacau 27-25

Clasament: 1. Hcm Constanta 8p, 2. Csm Bucuresti 6p… 6. Stiinta Bacau 4p… 8. Csu Suceava 4p…

Miercuri, de la ora 17.00, Universitatea Suceava va evolua, pe terenul rivalilor moldavi de la Stiinta Bacau.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Încep să lege victoriile"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*