Moment delicat pentru handbalul sucevean

Chirut

După pierderea portarului George Șelaru, plecat la Dunărea Călărași, echipa locală de handbal riscă să se despartă și de alți jucători. Din cauza restanțelor salariale, mai mulți componenți ai grupării CSU Suceava sunt hotărâți să-și depună memorii pentru a deveni liberi de contract.

Bucuria revenirii Sucevei în lumea bună a handbalului românesc ar putea fi de scurtă durată. După un început promițător, lucrurile au luat o întorsătură dramatică pentru CSU Suceava. Până în momentul de față, Primăria a virat în contul clubului doar 6 dintre cele 12 miliarde de lei vechi promise pentru acest an, lucru care a dus la mari întârzieri salariale în rândul jucătorilor.

Antrenorul Adrian Chiruț a confirmat că situația echipei este destul de delicată, dar are încredere că problemele se vor rezolva în al 12-lea ceas.

“Este adevărat, mai mulți jucători se pare că își vor depune memoriile până pe 2 decembrie, când se încheie perioada de transferuri, pentru a putea pleca oricând de la echipă. Nu pot să-i condamn. Au familii și înțeleg că le este greu să continue în aceste condiții. Voi fi alături de jucători indiferent de ce decizii vor lua și voi încerca să duc sezonul până la capăt și să îndeplinesc obiectivul. Am avut o scurtă discuție cu domnul primar Ion Lungu și am certitudinea că dumnealui își dorește în continuare handbal de performanță la Suceava. Verificarea dosarului cu deconturi a durat mai mult decât se preconiza, dar săptămâna trecută am primit OK-ul și acum așteptăm să intre banii în cont. Mai este însă doar o lună din acest an și nu știu câți bani vom putea să mai primim într-un timp atât de scurt. Sperăm ca Primăria și Consiliul Local să facă un efort și să ne susțină în acest moment delicat. Dacă își vor lua mâna de pe noi, nu vom mai putea avea decât pretenții mici”, a spus Adrian Chiruț.

CSU Suceava va juca sâmbătă, de la ora 18:00, pe terenul formației CSM Făgăraș, în cadrul primei etape din returul Ligii Naționale de handbal masculin. La jumătatea sezonului regulat, universitarii ocupă locul 9 în clasament.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Moment delicat pentru handbalul sucevean"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*