Mândru de Bogdan Pralea

Vestea că Bogdan Pralea va participa la Campionatul Mondial a fost primită cu entuziasm de conducerea clubului Universitatea. Directorul tehnic Petru Ghervan are un motiv în plus de satisfacţie, întrucât este cel care l-a iniţiat pe Pralea în tainele handbalului.

Petru Ghervan l-a avut elev pe Bogdan Pralea la Clubul Sportiv Scolar din Roman, acolo unde portarul Universitatii a facut primii pasi in handbal.

„Sunt fericit din mai multe motive pentru Bogdan. Pe de o parte este jucatorul clubului nostru si este primul dintre jucatorii nostri care participa la un Campionat Mondial de seniori. Pe de alta parte sunt incantat ca este unul dintre cei carora le-am pus mingea in mana in vremea cand juca la Roman. Sper ca aceasta participare sa fie pentru Bogdan o rampa de lansare pentru cei inca cat mai multi ani cat speram ca va mai juca”, a declarat Petru Ghervan.

Fostul selectioner al Romaniei este rezervat in ceea ce priveste sansele tricolorilor la Campionatul Mondial: „Participarea echipei nationale la Campionatul Mondial nu cred ca ar trebui sa ne entuziasmeze intr-o grupa cum este cea a Romaniei. Cea mai mare satisfactie pe care am putea sa o avem la ora aceasta ar fi sa iesim din grupe. Daca reusim acest lucru trebuie sa felicitam jucatorii, corpul tehnic si federatia, pentru ca ar fi un pas inainte pentru handbalul romanesc”, este de parere managerul Universitatii.

Faptul ca mai multi jucatori cu state vechi la Nationala au fost lasati acasa inaintea turneului final reprezinta un lucru bun pentru Petru Ghervan.

“Felul cum arata lotul in acest moment dovedeste curaj din partea antrenorului Vasile Stinga si cred ca este o masura necesara. Am vazut nume de jucatori mari lasati acasa si nume de jucatori noi care merg in Suedia. Sunt riscuri evidente, dar numai asa se poate trece la o alta categorie valorica in ierarhia mondiala. Daca deciza lui Vasile Stinga nu se va dovedi buna, va trebui sa-si asume rezultatul, urmand ca alti antrenori si alti jucatori sa primeasca o sansa. Acest lucru ar duce la o dinamica mai mare in ceea ce priveste reprezentarea handbalului romanesc la nivel inalt si, in perspectiva unor ani cat mai putini, am putea avea o echipa in primele sase pe plan mondial”, a conchis Petru Ghervan.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Mândru de Bogdan Pralea"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*