Mica Buclă ajunge în Suceava

Peste 60 de rutieri din noua tari vor traversa, astazi, judetul Suceava, cu ocazia celei de-a 48-a editii a Turului Ciclist al Romaniei. Programata sa se desfasoare pe o distanta totala de 225,9 kilometri, cea de a 4-a etapa din Mica Bucla va debuta azi, la orele 13.00, la Botosani, si se va incheia, in jurul orelor 18.00, in municipiul Suceava. De-a lungul traseului, caravana formata din 230 de persoane, ciclisti, tehnicieni, ziaristi si oficiali, printre care si delegatul Uniunii Cicliste Internationale, francezul Jerome Lappartient, va traversa pe rand localitatile: Bucecea, Mihaileni, Siret, Radauti, Marginea, Sucevita, Palma, Vatra Moldovitei, Sadova, Campulung Moldovenesc, Vama, Frasin, Gura Humorului, Paltinoasa, Stroiesti, Scheia si Suceava, linia de sosire fiind amenajata pe bulevardul Stefan cel Mare din Suceava, in dreptul magazinului Bucovina, in vreme ce festivitatea de premiere va avea loc in Piata Drapelului.

Prin prisma lungimii si a dificultatii traseului, etapa a 4-a se anunta cea mai complexa din actuala editie a Turului Ciclist al Romaniei, rutierii urmand sa treaca astazi peste trei puncte grele de catarare de categoria A, la Sucevita (1.105 m), Ciumarna (1.033 m) si Sadova (1.048 m), la care se adauga alte trei sprinturi intermediare, la Siret (km 61,5), Radauti (km 78,5) si Câmpulung Moldovenesc (km 178).

Dupa-amiaza, inainte de sosirea caravanei Turului, Asociatia Judeteana “Sportul pentru Toti” Suceava impreuna cu Cs Olimpia Suceava vor organiza un Mars al Tinerilor Biciclisti ce va fi format din elevi ai Scolilor Generale nr. 3 si nr. 9 Suceava, evenimentul dorindu-se o pledoarie pentru mersul pe bicicleta, promovarea pistelor de biciclete construite de municipalitate, cat si pentru un transport ecologic.

După etapa a treia, în clasamentul general, lider ramane Andrei Nechita (echipa naţională). Tricoul verde al căţărătorilor a fost preluat de germanul Christoph Springer (Tableware), cel roşu al sprinterilor i-a revenit italianului Marcolina Piergiacomo (Cycling Team Friulli), în vreme ce tricoul alb pentru cel mai combativ ciclist i-a revenit italianului Andrea Margin (Cycling Team Friulli). Tricoul albastru, pentru rutierul român cel mai bine clasat, a fost păstrat de Răzvan Jugănaru (Dinamo), iar tricoul alb, acordat pentru cel mai bun tânăr român, este in posesia lui Alexandru Grădinaru, de la echipa naţională.

Etapa de ieri, dintre Băceşti (Vaslui) şi Botoşani, a fost castigata de olandezul Peter Merx (Profiline).

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Mica Buclă ajunge în Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*