Mentalitatea, meteahnă veche

Romania a fost eliminata inca din prima faza a grupelor Campionatului Mondial de handbal. Desi s-au impus, aseara, cu scorul de 29-14, in fata Australiei, trupa lui Vasile Stanga ocupa doar locul 4 in clasamentul grupei C, la trei lungimi de ultimul loc calificabil, inaintea meciului de adio, cel cu reprezentativa Serbiei.

Fostul selectioner al echipei nationale, Petru Ghervan, a pus parcursul modest al tricolorilor pe seama mentalitatii jucatori romani si pe lipsa unei pregatiri fizice adecvate. “Totul ni se trage de la mentalitate, deoarece în Liga Naţională echipele se cred deja învingătoare dacă conduc la pauză la mai mult de cinci goluri diferenţă. Se vede treaba că nu este valabil şi la un Campionat Mondial, unde după pauză am constatat prea bine că ne lipseşte total prospeţimea, iar asta se datorează pregătirii efectuate de handbalişti, şi nu doar acum, ci de-a lungul anilor“, a declarat Petru Ghervan.

Bogdan Pralea, portarul echipei locale Universitatea, nu a bifat niciun minut in primele patru jocuri disputate de Romania la Mondiale, selectionerul Vasile Stanga obtand pentru cuplul Popescu-Ciobanu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Mentalitatea, meteahnă veche"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*