Marian Bordeianu și Gabriel Clim, conducătorii echipei Cetatea 1932

ACSM Cetatea 1932 Suceava este cel mai nou club de fotbal al Sucevei. Radio Top Suceava a anunțat că fostul vicepreședinte al Forestei Suceava, Marian Bordeianu a înființat acest club, iar Gabriel Clim este vicepreședinte.

„Cu ce jucători? Cu jucători din Suceava, fără importuri. Probabil că în viitorul lot se vor regăsi foști jucători care au evoluat la Foresta, care, în prezent, este o formă golită de conținut, dat fiind faptul că majoritatea fotbaliștilor, neplătiți fiind, au plecat încotro au văzut cu ochii. Totodată, noul club plănuiește să legitimeze 5-6 jucători născuți în 2007 și care sînt pregătiți la Liceul cu Program Sportiv de profesorul Andrei Ițco, despre care domnul Bordeianu spune că sînt foarte buni”, a notat jurnalistul Sorin Avram, în Tableta zilei.

Conform aceleeași surse, ACSM Cetatea 1932 va avea culorile alb și albastru, iar echipamentul îl va copia pe cel din 1932. La vară, echipa va fi înscrisă în liga a 4-a și își propune promovarea în Liga a 3-a încă din primul an și promovarea în Liga a 2-a în anul imediat următor.

ACSM Cetatea 1932 Suceava a făcut, pe 12 ianuarie 2024, un prim pas: a primit personalitate juridică de la Judecătoria Suceava. În continuare, trebuie să primească Certificatul de Identitate Sportivă de la Agenția Națională pentru Sport. Fără el, noua entitate sportivă n-ar putea să se înscrie în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal Suceava și Federația Română de Fotbal. Și nici să primească bani publici. Cetatea s-a numit și prima echipă a Sucevei, care a activat între anii 1932-1940.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *