Marţi, vine Turul la Suceava

Aproximativ 90 de rutieri din noua tari vor traversa marti judetul Suceava, cu ocazia celei de-a 49-a editii a Turului Ciclist a Romaniei. Programata sa se desfasoare pe o distanta totala de 161 de kilometri, cea de 4-a etapa din Mica Bucla va debuta la orele 13.00, la iesirea din orasul Siret si se va incheia, in jurul orelor 18.00, in municipiul Suceava. De-a lungul traseului, caravana formata din 270 de persoane, ciclisti, tehnicieni, ziaristi si oficiali va traversa pe rand localitatile Siret, Radauti, Marginea, Sucevita, Palma, Sadova, Campulung Moldovenesc, Vama, Frasin, Gura Humorului, Paltinoasa, Stroiesti, Scheia si Suceava, linia de sosire fiind amenajata pe bulevardul Stefan cel Mare, in dreptul magazinului comercial Bucovina, in vreme ce festivitatea de premiere va avea loc in fata Muzeului de Stiinte ale Naturii.

Din punct de vedere a dificultatii traseului, etapa a 4-a se anunta una dintre cele mai dure din actuala editie a Turului Ciclist al Romaniei, rutierii urmand sa treaca peste doua puncte de catarare categoria A, la Sucevita (1.105 metri) si la Trei Movile (1.043 metri), la care se adauga trei sprinturi intermediare.

Ca o noutate pentru acest an, dupa festivitatea de premiere, va avea loc un spectacol de teatru, cu titlul “Coana Mita Biciclista”. Organizatorul evenimentului Asociatia „Bate saua sa priceapa iapa“, doreste sa creeze o platforma de comunicare artistica pentru promovarea personajului Coana Mita Biciclista, în scopul introducerii bicicletei în viata de zi cu zi a românilor. Pentru organizarea acestui eveniment in judet, Fr de Ciclism beneficiaza de ajutorul Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean, Primariei Municipiului Suceava, Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Suceava, Inspectoratului de Politie Suceava, Clubului Sportiv Olimpia Suceava, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Suceava, Directiei de Sanatate Publica Suceava, Directiiilor de Drumuri Suceava si Câmpulung Moldovenesc.

Turul Ciclist al Romaniei se desfasoara în acest an pe un traseu de 1.403 de kilometri si este împartit în opt etape, startul fiind programat maine, odata cu prologul de la Constanta, sosirea urmand sa aiba loc la Marghita in judetul Bihor. Competitia va traversa 14 judete. Editia din acest se va desfasura dupa urmatorul program: Hârsova – Galati (etapa 1), Galati – Vaslui (etapa a 2-a), Iasi – Botosani (etapa a 3-a) Siret – Suceava (etapa a 4-a), Poiana Largului – Târgu Mures (etapa a 5-a), Agnita – Râmnicu Vâlcea (etapa a 6-a), Râmnicu Vâlcea – Rânca (etapa a 7-a), Salonta – Marghita (etapa a 8-a).

La editia din acest an participa echipe din noua tari: România, Italia, Germania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Ucraina si Turcia. La start si-au confirmat prezenta rutieri de 15 echipe, intre care se afla si câstigatorul editiei de anul trecut, Andrei Nechita, singurul ciclist român calificat la Jocurile Olimpice de la Londra. Acesta va fi component al echipei reprezentative a României. Alaturi de natioanala vor mai participa alte trei cluburi din tara: Tusnad Cycling Team, Mazicon Bucuresti si CS Otopeni. Ca participare internationala, vor fi 11 echipe, dintre care 5 cu statut continental: Team UR Krostitzer Univega (Germania), Kolss Cycling Team (Ucraina), Nessebar Schock-Blaze Cycling Team (Bulgaria), Hemus 1896 (Bulgaria), Team Forman Cinelli (Cehia), Cycling Team Friuli (Italia), Tableware (Grecia), BDC Marcpol Team (Polonia), Close2 Carrera (Ungaria), ISD-Lampre (Ucraina) si Konya (Turcia).

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Marţi, vine Turul la Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*