Mădălina Amăistroaie a pierdut în primul tur la Tokyo

Tânăra sportivă română Mădălina Amăistroaie a fost învinsă de Xiaoqing Long (China) cu 6-2, în primul tur eliminatoriu al concursului individual feminin de tir cu arcul din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Mădălina Amăistroaie (18 ani), legitimată la CSŞ Rădăuți și CSM Suceava, a început foarte bine primul set, cu două trageri de 9 puncte și una de 7, pentru un total de 25, dar Long Xiaoqing a avut o tragere perfectă de 10, însoțită de altele 2 de 7 și de 8, setul terminându-se la egalitate, 25-25.

Deoarece în tirul cu arcul se acordă 2 puncte pentru fiecare set câștigat, dintr-un total de 5, și câte 1 punct în caz de egalitate, cele două sportive au remizat în primul set (1-1).

Amăistroaie a început bine și setul 2, dar la ultima tragere a luat doar 5 puncte, pierzând setul (1-3).

Setul 3 l-a început perfect, cu o tragere de 10 puncte și una de 9, însă nu s-a concentrat suficient la a treia tragere și a nimerit doar 6 puncte, pentru un total de 25. Long a tras constant, cu 8, 9 și 9 și cu totalul de 26 a câștigat și setul 3 (1-5).

Setul 4 s-a încheiat la egalitate, 22-22, cu încă o tragere slabă, de 5 puncte a lui Amăistroaie, astfel, că după doar 4 seturi confruntarea s-a încheiat cu scorul de 2-6 pentru Long.

Mădălina Amăistroaie a părăsit în consecință competiția, încă din primul tur.

Sportiva română s-a clasat pe locul 37 în faza de stabilire a ordinii de start și a perechilor din faza eliminatorie. Ea a realizat 634 de puncte, nimerind centrul țintei de 23 de ori și având 6 săgeți cu care nu a punctat.

România a mai fost reprezentată la tir cu arcul la doar alte două ediții ale Jocurilor, Moscova 1980 și Beijing 2008. La Moscova, Aurora Chin s-a clasat pe locul 13, iar Andrei Berki, pe 15, în timp ce la Beijing, rădăuțeanul Alexandru Bodnar a ocupat locul 31, din 64 de concurenți. 

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *