Mădălina Amăistroaie a debutat la Jocurile Olimpice

Madalina Amaistroaie (18 ani) a debutat vineri la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva legitimata la CSS Radauti si CSM Suceava a terminat pe locul 37 în concursul de clasament la tir cu arcul.

Amaistroaie a acumulat 634 de puncte, în urma celor 72 de sageti trase, într-un concurs dominat de sportivele din Coreea de Sud. Primele trei clasate din cele 64 de competitoare au fost din aceasta tara, An San ocupând prima pozitie, cu un nou record olimpic, 680 de puncte, urmata de Jang Minhee, 677 puncte, si Kang Chaeyoung, 675 puncte.

În primul tur eliminatoriu, suceveanca o va întâlni pe chinezoaica Xiaoqing Long, care a încheiat pe locul 28, cu 646 puncte. Asiatica a stabilit si cel mai bun rezultat personal al sezonului.

În mod normal, Madalina Amaistroaie se poate califica mai departe, fiind mai bine clasata în ierarhia mondiala, pe locul 18.

Fazele eliminatorii la feminin vor debuta miercuri.

România a mai fost reprezentata la tir cu arcul la doar alte doua editii ale Jocurilor, Moscova 1980 si Beijing 2008. La Moscova, Aurora Chin s-a clasat pe locul 13, iar Andrei Berki, pe 15, în timp ce la Beijing, suceveanul Alexandru Bodnar a ocupat locul 31, din 64 de concurenti.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *