Macovei, aur național la J1

Bogdan Macovei si-a rotunjit numarul medaliilor nationale cucerite in acest an. Atletul legitimat la Csm Suceava a cucerit un nou titlu national, dupa ce s-a impus vineri, in proba de 1.500 de metri din cadrul Campionatelor Nationale de Juniori I, competitie desfasurata la finalul saptamanii trecute pe stadionul Iolanda Balas Soter din Bucuresti. Sportivul pregatit de Erzilia Tampau a trecut linia de sosire cu timpul de 4 minute, 8 secunde si 57 de sutimi, la fotofinish, trei zecimi de secunda, in fata urmatorului clasat, buzoianul Bogdan Balasoiu. O zi mai tarziu, Macovei a urcat din nou pe podium, de aceasta data in cursa de 800 de metri, unde a ocupat locul al 3-lea, cu timpul de 1 minut, 54 de secunde si 14 sutimi.

Gratie performantelor obtinute la finalul saptamanii trecute in Capitala, Bogdan Macovei a ajuns la un total de 12 medalii in acest an, 10 la nivel national, plus alte doua la Campionatele Balcanice de Juniori.

Zestrea medaliilor obtinute de delegatia cluburilor sucevene la Campionatele Nationale de Juniori I a fost completata de Mihai Romas, atletul de la Lps Suceava devenind vicecampion national in proba de 800 de metri, unde a trecut linia de sosire cu timpul de 1 minut, 53 de secunde si 69 de sutimi.

Atletii suceveni si-au mai asigurat alte patru prezente in preajma podiumului de premiere prin Daniel Demian (Csm Suceava) – locul 4, la 10.000 de metri mars, Marius Hascioschi (Css Gura Humorului) – locul 5, la 10.000 de metri si Alexandru Georgel Lucanu (Css Gura Humorului) – locul 5, la 400 de metri plat.

Exit mobile version